10 Вересня 2019
Новини

«Безпредєл» від СБУ: вдягли на голову мішок, вивезли у ліс і жорстоко били

«Безпредєл» від СБУ: вдягли на голову мішок, вивезли у ліс і жорстоко били

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за повідомленням голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільди Богнер щодо можливих протиправних дій працівників Служби безпеки – жорстокого поводження із затриманим.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За інформацією голови моніторингової місії ООН з прав людини, у квітні 2016 року працівники СБУ під час затримання громадянина надягнули йому на голову мішок, відвезли у лісосмугу та побили – як наслідок він отримав тілесні ушкодження та опинився в лікарні.

«За оприлюдненою інформацією працівники СБУ хотіли приховати свій злочин та, використовуючи погрози, змушували затриманого підписати потрібні процесуальні документи в лікарні», – йдеться у повідомленні.

Кваліфікують дії працівників СБУ як перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого.

Зазначається, що у разі доведення вини правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нахабний шпигун на Волині 15 років «зливав» інформацію білорусам

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, сбу, корупція
В тему