4 Вересня 2019
Новини

У серпні Богдан отримав зарплату більшу, ніж Зеленський

У серпні Богдан отримав зарплату більшу, ніж Зеленський

Андрій Богдан та його заступники в серпні почали отримувати зарплату в Офісі Президента - вищу, ніж у Володимира Зеленського.

Про це йдеться у відповіді Державного управління справами на запит Українських Новин.

«Заробітну плату Президентові України Зеленському В. О. у серпні 2019 року нараховано в розмірі посадового окладу – 28 000 гривень. Інших складових зарплати (надбавок, премій тощо) Президентові не встановлено», - сказано в ній.

При цьому з нарахованої зарплати виплачено 5 460 гривень податків і зборів, тому отримав Зеленський за серпень 22 540 гривень зарплати.

Зарплата Богдана за серпень склала 39 874 гривні.

«Посадовий оклад - 16 919 гривень, надбавка за вислугу років - 4 568 гривень, надбавка за роботу в умовах режимних обмежень - 2 743 гривні, надбавка за інтенсивність праці - 8 743 гривні та інші виплати (за період службових відряджень, премія, індексація грошових доходів) - 6 901 гривня», - сказано у відповіді.

Із заступників керівника Офісу найвища зарплата за серпень була у Руслана Рябошапки – 37 644 гривні.

Заступники керівника Офісу Олексій Гончарук та Юрій Костюк також отримали у серпні зарплату вищу, ніж у Зеленського - 32 399 і 31 724 гривні відповідно.

Найнижчі зарплати з керівництва Офісу в серпні були у заступника керівника Кирила Тимошенка - 26 407 гривень і у першого заступника Сергія Трофімова - 25 716 гривень.

Водночас Держуправління справами не відповіло чи отримував зарплату в серпні заступник керівника Офісу Вадим Пристайко.

Всього станом на вересень ДУС нараховує зарплатню 379 працівникам Офісу (Адміністрації) Президента.

Раніше Держуправління повідомляло, що в травні – липні Богдану і керівництву Офісу Президента зарплата не нараховувалася.

Їм також не виплачувалися винагороди за цивільно-правовими договорами.

Богдан, Трофімов, Костюк, Рябошапка і Тимошенко були призначені в Адміністрацію Президента 21 травня, Пристайко - 22 травня, а Гончарук - 28 травня.

З 25 червня всі вони були переведені в Офіс Президента.

Водночас 29 серпня Верховна Рада призначила Гончарука прем'єр-міністром, а Пристайко - міністром закордонних справ у той час як 30 серпня Зеленський призначив Рябошапку генеральним прокурором.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, зарплата, андрій богдан, володимир зеленський, президент
В тему