2 Вересня 2019
Новини

Зеленський дав нардепам три місяці, щоб скасувати мораторій на землю

Зеленський дав нардепам три місяці, щоб скасувати мораторій на землю

Президент дав розпорядження парламенту: до 1 грудня відмінити мораторій на продаж землі.

На зустрічі з очільниками парламенту, уряду і силовиками, яку президент України Володимир Зеленський скликав у понеділок, 2 вересня, уранці, глава держави зробив низку важливих розпоряджень, пише «Українська правда».

Так, Зеленський розпорядився, щоб уряд підготував, а парламент ухвалив до 1 грудня законопроект про ринок земель сільськогосподарського призначення та скасував мораторій на продаж землі.

Видання подає пряму мову глави держави: «Пояснити суспільству, що ніхто ні в кого не буде забирати землю. Це дуже важливо. Модель земельної реформи направлена на розвиток українського фермерства і захист інтересів у першу чергу дрібного власника».

Президент роздав доручення, назвав крайні терміни та призначив відповідальних. Так, Кабмін має розробити та внести на розгляд народних депутатів законопроект про ринок земель с/г призначення – до 1 жовтня 2019 року. Відповідальні: прем’єр-міністр Олексій Гончарук і міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков та голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, голова комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Микола Сольський відповідатимуть за те, щоб парламентарі ухвалили закон про ринок земель і скасували мораторій на продаж землі до 1 грудня 2019 року.

Також Зеленський дав доручення – наповнити стовідсотковою інформацією про земельні ділянки у державному земельному кадастрі до 1 січня 2021 року. Відповідальні – Гончарук і Милованов.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, мораторій
В тему