2 Вересня 2019
Новини

«Їй би в середню школу»: нова міністр освіти зганьбилась безграмотним дописом

«Їй би в середню школу»: нова міністр освіти зганьбилась безграмотним дописом

Щойно призначена міністерка освіти і науки Анна Новосад, яка змістила на цій посаді попередницю з уряду Гройсмана Лілію Гриневич, зганьбилася, запостивши допис у соцмережі.

Нова глава Міносвіти допустила багато помилок у тексті, який «вивісила» на своїй сторінці у Facebook. На це увагу звернув користувач Oles Horodetskyy, передають «Факти».

«Думав, що це фейк. Зайшов на сторінку нового міністра освіти і науки України і не повірив своїм очам! Це правда! Анна Новосад, дійсно, не вміє грамотно писати державною мовою. Міністр освіти!!! Дівчинці б до середньої школи, підівчити граматику, синтаксис і пунктуацію української мови, а її призначили міністром освіти!!! Повна деградація до рівня «95 кварталу»! Насправді, це жахливо!» – пише він.

На більшість коментувальників безграмотний пост глави МОНу теж справив гнітюче враження.  

«Це жааах»; «Були при владі розумні, то крали. А ці хоч не крастимуть, бо не вміють. Трускавецький державний універ не може вам за тиждень дива зробити». Міністр охорони здоров’я – без медосвіти. Міністр освіти писати не вміє – але це таке. Головне, що красти не будуть, бо дурні», «Для правильного сприйняття серіалів освіта тільки заважає», – відреагували користувачі.

А окремі навіть вирішили «допомогти» міністру і самі виправили помилки в тексті, розмістивши її «покреслений» допис у коментарях.

Звичайно, у нового міністра відшукалися в Мережі і захисники – на їхню думку, помилок допущено не так і багато. Інші звернули увагу на те, що деякі виправлення не зовсім коректні.

Проте, факт залишається фактом: людина, якій належить бути зразком грамотності та ерудиції, володіє державною мовою на рівні жалюгідного трієчника!

Нагадаємо, Анну Новосад призначили міністром освіти і науки України від 29 серпня 2019 року. Відомо, що в МОН Новосад працює з 2014 року. Спочатку обіймала посаду радника Міністра освіти і науки Сергія Квіта, надалі три роки очолювала управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції. Ставши у грудні 2017 року гендиректором директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МО, відповідала за приєднання України до програм ЄС із фінансування науки і отримання грантів для вчених. Очевидно, увесь цей час у неї був хороший штат помічників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, конфуз, освіта
В тему