26 Серпня 2019
Новини

У бік Австралії суне «острів» розміром 150 кв км

У бік Австралії суне «острів» розміром 150 кв км

Дрейфуючий шар пемзи утворився після виверження підводного вулкану біля острову Тонга.

Великий шар вулканічної породи розміром з Мангеттен дрейфує в бік Австралії, що може допомогти у відновленні коралів Великого бар’єрного рифу, - пише УНН з посиланням на CNN.


Через декілька днів з «островом» вулканічної породи зустрілася ще одна команда моряків. Майкл Холт розповів, що увесь океан навколо човна був матовим, навіть неможливо було побачити відображення Місяця у воді. За його словами, зустрічаються шматки пемзи розміром з баскетбольний м’яч.

Як зазначає видання, в 2012 році в Квінслендському технологічному університеті вивчали таке природне явище. Вчені дійшли висновку, що на таких «плотах» подорожує велика кількість морських істот, що позитивно впливає на біорізноманіття.

За попередніми оцінками, 7-12 місяців цей шар пемзи дрейфуватиме до Австралії, що може позитивно вплинути на Великий бар’єрний риф, куди «пліт» ймовірно принесе корали, мушлі, водорості, крабів та багато інших організмів.

Пемза — пориста вулканічна порода, вона дуже легка, завдяки чому може залишатися на поверхні води, морські організми можуть ховатися в її численних отворах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, острів, австралія
В тему