22 Серпня 2019
Новини

У тролейбусах Луцька дітей переселенців возитимуть безкоштовно

У тролейбусах Луцька дітей переселенців возитимуть безкоштовно

У Луцьку дітей переселенців безкоштовно возитимуть у тролейбусах.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 22 серпня, - пишуть «Волинські новини».

Утім, не всі члени виконкому погоджувалися з таким рішенням.

Так, член виконкому Ігор Муковоз зазначив, що, на його думку, такі пільги є безпідставними:

«Четвертий рік я не змінюю власної позиції, вважаючи, що будь-які пільги, надані цій категорії населення, є безпідставними. Я не проти дітей Донбасу, але я проти надання пільг цим дітям і їх батькам саме за такою категорією. Це не найбідніша категорія людей. Є багато лучан, які мають ще гірший матеріальний стан. Всі ми дотуємо дітей, які переїхали з Донбасу та Луганської області, зате інших дітей не дотуємо», – обурився Ігор Муковоз.

На це начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, яка доповідала із вищезгаданого питання, відповіла, що в певній мірі погоджується із паном Муковозом, однак існує розпорядження Луцького міського голови за 2016-й рік, яке потрібно або анулювати, або ж діяти у відповідності до нормативного акту:

«Я знаю, розумію, і всупереч логіці, погоджуюсь з паном Ігорем. Але є розпорядження міського голови 2016-го року, і його або треба анулювати, або ж продовжувати дотримуватись. Багато батьків цих дітей звертались до закладів освіти із проханням про допомогу. Однак, із 125 дітей переселенців менше 50% просять безкоштовний проїзд», – зазначила Зіновія Лещенко.

На це член виконкому Олександр Серватович зауважив, що «не всі багаті люди приїхали зі сходу, і не всі люди користуються пільгами»:

«Тут у кожного своя позиція. Але я вважаю, що людям, яким потрібна допомога треба допомогти, бо вони приїхали з самого пекла», – акцентував Серватович.

На це виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт відповів наступне:

«Ми розуміємо, що це рішення носить політичний характер. Жодній сім’ї воно не допоможе зекономити кошти. І в даному випадку це наш політичний жест підтримки цих людей. Це не ті люди, що кричали «Путін прийди!». Так сталося, що вони приїхали сюди, і ми мусимо підставити їм плече допомоги. Закінчиться війна, і ми всі будемо в рівних умовах. Сьогодні наших переселенців чекають в Росії, обіцяють гроші, але жити їм пропонують в Сибіру. Ми повинні розуміти, що це рішення – невелика наша підтримка людям, які змушені залишити свої домівки і шукати нові можливості реалізовувати себе у житті. Сприймайте це як політичну підтримку. А ми, своєю чергою, з розумінням поставимося до будь-якого рішення членів виконкому», – звернувся посадовець до членів виконкому.

Тож, вислухавши усі аргументи, члени виконавчого комітету таки ухвалили рішення надати безкоштовний проїзд дітям луцьких переселенців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, діти, луцьк, громадський транспорт, гроші, громадський транспорт
В тему

Останні матеріали