22 Серпня 2019
Новини

Найманець так званої ДНР здався українській поліції

Найманець так званої ДНР здався українській поліції

Екснайманець переконує, що лише здійснював перевірку документів, коли був у лавах бойовиків.

У 2014 році екснайманець терористів чергував на контрольно-пропускному пункті у штабі так званої «ДНР», який розташовувався в адмінбудівлі колишнього банку. Після п’яти років переховувань він вирішив зізнатися у протизаконній діяльності, тим самим звільнитися від кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством, повідомляють у Національній поліцї.

До поліції та співробітників оперативно розшукового відділу (з місцем дислокації населений пункт Бахмут) оперативно-розшукового управління Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України з повинною звернувся 35-річний житель Бахмута. Чоловік зізнався, що піддався проросійські пропаганді та приєднався до терористів.

Новобранця бойовиків направили на КПВВ місцевого штабу, де він здійснював перевірку громадян. Через деякий час після свого призначення чоловік зрозумів, що ватажки незаконного збройного формування є звичайними злочинцями, тому покинув лави терористів та почав вести прихований спосіб життя.

Із засобів масової інформації колишній найманець дізнався про можливість звільнитися від відповідальності і скористався цим шансом. Мешканець надав свідчення щодо своєї протиправної діяльності, які наразі перевіряють слідчі.

Якщо буде встановлено, що на час перебування у лавах терористичної організації «ДНР» підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, то на підставі ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України чоловік буде звільнений від кримінальної відповідальності.

Читайте також:

Бойовики збили безпілотник місії ОБСЄ

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, днр, поліція, закон, війна на сході україни, ато
В тему

Останні матеріали