21 Серпня 2019
Новини

Підступна хвороба: у двох волинян не відразу діагностували вірусний енцефаліт

Підступна хвороба: у двох волинян не відразу діагностували вірусний енцефаліт

Одразу два випадки кліщового вірусного енцефаліту зареєстрували на Волині за останній тиждень.

Мешканка міста Ківерці віком 60 років звернулась за медичною допомогою зі скаргами на головний біль, нудоту, загальну слабість, сонливість, підвищення артеріального тиску. З діагнозом «Гіпертонічний криз» госпіталізована в лікувальний заклад, повідомляють у ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Оскільки покращення стану не відбувалось, хворій проведені додаткові обстеження та встановлено діагноз «Кліщовий вірусний енцефаліт». В ході епідрозслідування встановлено, що жінка помітила на шиї місце укусу комахою з почервонінням в діаметрі 5 см., котре залишалося протягом тижня. Зі слів хворої, нападу кліща могла зазнати працюючи на території присадибної ділянки по місцю проживання.

Інший випадок трапився із дитиною віком 10 років, мешканцем Ратнівського району. Факт укусу кліщем  хлопчик не пам’ятає, однак неодноразово перебував у лісі поблизу села, де проживає.

Захворювання розпочалось із підвищення температури тіла до 37,5 ° С та головний біль, що тривали протягом 4 днів.

Оскільки хвороба протікала як гостра респіраторна вірусна інфекція, батьки лікували дитину самостійно. Згодом температура підвищилась до 39°С, а головні болі посилились. Дитина  з діагнозом «Кліщовий вірусний енцефаліт» госпіталізована в інфекційне відділення лікарні.

Обидва випадки захворювання підтверджені лабораторно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, кліщі, хвороби, Волинь
В тему