20 Серпня 2019
Новини

У Зеленського повідомили тривожну новину про опалювальний сезон

У Зеленського повідомили тривожну новину про опалювальний сезон

Представник Президента Володимира Зеленського в Кабінеті Міністрів Андрій Герус повідомив, що  на складах генеруючих компаній недостатньо вугілля і це створить туднощі в осінньо-зимовий період.

Також він повідомив на брифінгу, що Україна готова до опалювального сезону на 65%, - передають Українські Новини.

«У нас є ситуація, коли у нас досить низьке накопичення вугілля на складах, і у нас була гостра дискусія з компаніями теплового генерування», - сказав Герус.

Він заявив, що в діалозі з великими компаніями було підкреслено про неможливість використання запасів вугілля на складах як шантаж заради отримання високих тарифів.

Також Герус вважає, що зимовий період поточного року буде складним, оскільки існують суперечки з компанією «Газпром» (Росія) з приводу транзиту газу, які можуть вплинути на ринок газу в Україні.

Напередодні опалювального сезону мільйони сімей звертаються до органів соцзахисту за субсидією, монетизація (виплата грошима) якої вже відбулася і продовжиться і після жовтня. Якщо була заборгованість і її вчасно не погасили, субсидію почнуть виплачувати тільки після реструктуризації боргу або його погашення в безготівковій формі. Тобто гроші на оплату комуналки давати не будуть, субсидію відразу заберуть від витраченої суми і вкажуть в платіжках.

Паралельно працюватимуть дві форми виплат:

  1. безготівкова (в першу чергу для боржників): їх субсидію будуть віддавати відразу постачальникам комунальних послуг;
  2. готівкова (для всіх інших): вони отримуватимуть гроші і самі будуть платити за комуналку.

Щоб отримати субсидію, за адресою реєстрації потрібно звернутися до місцевого органу соцзахисту із заявою та декларацією. І що цікаво, якщо збрехати в документах, «зайву» субсидію доведеться повернути в бюджет. Наприклад, якщо ви зробили купівлю на суму від 50 тис. грн (а це причина для відмови), але не вказали її в декларації, вам можуть дати знижку. Але як тільки до вас дійдуть руки Мінфіну, ваші дані перевірять, помітять покупку - доведеться відповісти за обман.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, опалення, вугілля, газпром, нафтогаз
В тему

Останні матеріали