19 Серпня 2019
Новини

«Пане президенте, коли ви писали свій пост, мене вже затримали»: лист власника згорілого в Одесі готелю до Зеленського

«Пане президенте, коли ви писали свій пост, мене вже затримали»: лист власника згорілого в Одесі готелю до  Зеленського

У справі про готель «Токіо Стар», що горів в Одесі, слідчий не вказав жодного порушення адміністрації готелю.

Про це йдеться в листі президенту України Володимирові Зеленському, який опублікувало видання «Думская».

Журналісти повідомляють, що він належить затриманому напередодні одеському бізнесмену Вадимові Чорному – власнику "Токіо Стар", де в ніч на 17 серпня внаслідок пожежі загинуло дев'ятеро осіб.

Звернення, написане нібито від імені Чорного, не підписане і не має дати. За словами автора, його затримання пов'язане із заявою Зеленського про те, що відповідальність за подію лежить на власникові готелю.

«Пане президенте, я не міг прочитати ваш пост, у якому ви вимагали посадити мене в тюрму. Коли ви писали його, мене вже затримали. Після двох діб без сну та доби без води слідчий намагався витрусити з мене хоч щось для обвинувачення. Тому що у нього не було нічого, крім вашого посту і бажання вислужитися перед вами», – ідеться у зверненні.

У листі зазначено, що протипожежну сигналізацію було виведено на пульт охоронної фірми "Карабінер", із якою готель мав укладений договір. Чорний зазначив, що автоматика надіслала сигнал на пульт охоронної компанії "Карабінер", коли почалася пожежа, однак охоронна компанія не викликала рятувальників.

"Компанія не викликала пожежників. Коли поліцейські намагалися оглянути пульт "Карабінера", їх не пустили. Мої співробітники телефонували у МНС (зараз це ДСНС – Держслужба з надзвичайних ситуацій), виводили гостей, і лише після цього дзвінка приїхали пожежники. Тільки за 40 хвилин вогнеборці увійшли до кімнати", – підкреслено в листі. 

Як повідомлялося раніше , в ніч на 17 серпня а одеському готелі "Токіо Стар" сталася пожежа. 9 людей загинули, 9 госпіталізували.

Один з них - громадянин Сьєрра-Леоне сказав, що хоче відбути на батьківщину. У числі госпіталізованих була жителька Херсонської області Олена Хомич, 1996 р. н.

 Правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України затримали власника готелю «Токіо Стар», відомого підприємця Вадима Чорного. Зараз прокуратура готує йому підозру за фактом порушення вимог пожежної безпеки в готелі, що спричинило загибель 9 осіб (ч.2 ст.270 КК України), і клопотання про обрання запобіжного заходу.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, одеса, володимир зеленський, дснс, готелі, Відео
В тему