13 Серпня 2019
Новини

Три доби у боротьбі за життя: на Донбасі загинув воїн ЗСУ, який пройшов Ірак

Три доби у боротьбі за життя: на Донбасі загинув воїн ЗСУ, який пройшов Ірак

У лікарні імені Мечникова у Дніпрі помер важкопоранений воїн Збройних сил України Дмитро Дашковець. Його боротьба за життя тривала кілька днів, але травми виявилися несумісні з життям.

Дмитро був родом із смт Миропіль Житомирської області, у нього залишилися дружина і дитина, написав головний лікар медзакладу Сергій Риженко на своїй сторінці у Facebook.

«Три доби боролася душа. Він не просив про допомогу. Його поранення несумісне з життям. Його мозок зруйнований, тотальна ішемія, кістки черепа розламані на частини. Біля селища Широкине куля Дмитру увійшла в лоб і вийшла через потилицю. Тиск по нулях, очі нерухомо дивляться у стелю, кома третього ступеня. Лікарі Мечникова сподіваючись на диво, не залишали бійця, підключивши всі апарати стеження, коригуючи всі життєві функції, ШВЛ. Операція неможлива», – розповів він про останні дні життя захисника України.

Загинув воїн ЗСУ
Загинув воїн ЗСУ

За словами Риженка, серце Героя зупинялося тричі, але реаніматологам вдавалося запускати. Однак увечері 12 серпня Дмитро помер.

«Жорстокий світ безвиході. Все руйнується, коли обривається життя», – написав головлікар лікарні імені Мечникова.

Дмитро Дашковець тривалий час ніс службу у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ за контрактом. Був сержантом, заступником командира взводу. У 2004-2005 роках проходив службу у складі миротворчого контингенту в Республіці Ірак.

Односельці Дмитра Дашковця опублікували у мережі його фото і розповіли, що йому було всього 36 років. Вони висловили співчуття у зв'язку із загибеллю Героя в численних коментарях. Також загибель захисника України у Facebook підтвердив і його брат Андрій Дашковець.

"Дімо, братику, вічна тобі пам'ять", – написав чоловік.

А 6 серпня в результаті атаки терористів у зоні ООС загинули четверо українських морських піхотинців – Олександр Шарко, Владислав Рак, Сергій Шандра і Василь Курдов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, оос, донбас, армія
В тему

Останні матеріали