9 Серпня 2019
Новини

Як Зеленський «здав» бойовикам Станицю Луганську

Як Зеленський «здав» бойовикам Станицю Луганську

Російські окупанти мають намір повноцінно скористатися «жестом доброї волі» від Володимира Зеленського та взяти під контроль селище міського типу, звідки вивели українських військових. Терористи вже стали вільно розгулювати по нашій території.

У п'ятницю, 9 серпня, стали відомі плани окупаційної адміністрації «ЛНР» по фактичному взяття Станицю Луганській під контроль, - пише «Без табу».

Тристороння контактна група відмовилася бачити порушення терористами перемир'я. Згідно «указу», підписаним ватажком угруповання недореспубліки Леонідом Пасічником та напевно узгодженим з Москвою, українській стороні будувати міст через Сіверський Донець бойовики не дадуть.

З однієї простої причини - їм потрібен об'єкт, по якому зможуть проїхати танки. Крім того, терористам важливий і повний контроль за мостом, щоб вони були здатні швидко перейти в наступ.

Вчора ж Пасічник видав «документ», у якому сказано, що міст відтепер терористи повинні вважати частиною «ЛНР». З усіма наслідками, що випливають і з оповіщенням про це українській делегації в Мінську.

Крім того, спроби комунальників розчищати об'єкт і військових розміновувати територію біля нього, ватажок бойовиків наказав вважати напад.

Паралельно з цим путінські найманці збираються привести всі війська, які повинні були бути відведені, в повну боєготовність. Але і це не все.

ФСБшники під прикриттям МГБ повинні виявити серед населення Станиці проукраїнських активістів і зачистити їх. Складнощів з цим у них не виникне, адже контроль над цією територією сили ООС вже не забезпечують.

«Головам міських і районних адміністрацій «Луганської народної республіки «підготувати звернення до «народної ради» про включення до складу «ЛНР» селища міського типу Станиця Луганська», - сказано в «документі».

Де-факто, видання цього «указу» свідчить про те, що Зеленський і його команда здали Станицю Луганську бойовикам. І навіть якщо захопленням міста терористи покажуть своє небажання миру, нарвуться на глибоку стурбованість, один з найважливіших звільнених населених пунктів просто передали російським. З усіма наслідками, що випливають у вигляді каральних акцій місцевого населення і пограбуванням смт.

Як пише видання «24 канал», лідери бойовиків перетнули міст у Станиці Луганській та заявили про те, що підконтрольна Україні територія нібито належить їм.

Окупанти стверджують, що, згідно з Мінськими угодами, вони мають повне право тут робити все, що завгодно. На зустріч окупантам вийшов голова Станично-луганської РДА Юрій Золкін.

Золкін намагався пояснити представникам так званих «республік», щоза Мінськими домовленостями, кордон проходить по річці Сіверський Донець, проте окупанти у відповідь почали поводитися зухвало та кидатись на журналістів. 

Бойовики вільно пересуваються через українські КПВВ , натомість українських представників не пускають, бо «це буде розцінюватись як акт агресії». Також бойовики досі не розібрали зі свого боку мосту бетонні укріплення. 

Служба безпеки України назвала цей інцидент провокацією. В СБУ вважають, що терористи хотіли спровокувати правоохоронців затримати Кобцеву та Дейнегу, щоб потім звинуватити Україну в порушенні перемир'я. 

 



Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, володимир зеленський, армія, армія, ато
В тему