5 Серпня 2019
Новини

Який сир найкорисніший

Який сир найкорисніший

Сир – дуже жирний продукт. Коли в моду увійшло здорове харчування, багато виробників почали випускати сири з жирністю менше 20%.

Але який сир все ж приносить більше користі, інформує UkrHealth.

Данські вчені провели експеримент, в якому взяли участь близько 140 осіб, що мають фактори ризику розвитку метаболічного синдрому. Учасників дослідження поділили на три групи.

Перша група щодня отримувала 80 грамів звичайного сиру, друга група – стільки ж знежиреного сиру, а третій групі сир в раціоні замінили бутербродом з джемом. В іншому вони харчувалися однаково. Експеримент тривав чотири місяці.

В кінці експерименту виявилося, що у всіх учасників не змінився рівень «поганого» холестерину в крові. Але у тих, хто щодня їв звичайний сир, підвищився рівень «хорошого» холестерину. Тобто, сир допомагає знизити ризик утворення тромбів, хвороб серцево-судинної системи, метаболічного синдрому та інших хвороб.

Чим ще корисний сир? У ньому багато білків, кальцію, вітаміни А, групи В (В1, В5, В12), С, Е, D, РР, біотин, холін та багатьох інших необхідних організму нутрієнтів. Сир – прекрасне джерело незамінних амінокислот, молочних жирів і корисних бактерій, які допоможуть налагодити травлення та обмін речовин в кишечнику.

Рекомендована норма споживання сиру 30-80 грамів в день. При деяких захворюваннях, включаючи ожиріння, сир краще виключити з раціону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поминки на Волині завершилися масовим отруєнням

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, Світ, сири, цікаво знати
В тему