29 Липня 2019
Новини

У Зеленського пояснили, як будуть боротися з олігархами

У Зеленського пояснили, як будуть боротися з олігархами

Представник Президента України Володимира Зеленського у Кабінеті Міністрів України Андрій Герус стверджує, що основним двигуном деолігархизації країни стане конкуренція.

Про це він заявив у інтерв’ю РБК-Україна.

Зокрема, головна мета деолігархизації – зменшення впливу олігархів на державні рішення та економіку шляхом впровадження конкуренції.

«Найкращий спосіб – це конкуренція. Якщо у нас буде більше іноземних гравців на ринку енергетики, хімії і так далі, то роль наших олігархів буде падати. Справедливі і рівні правила гри дадуть можливість малому і середньому бізнесу розвиватися, щоби не було спеціальних преференцій для крупного бізнесу і певних фінансово-промислових груп, зараз вони є», – стверджує представник Президента.

Герус підкреслює, що ціна українського вугілля є чи не найбільшою в Європі. І держава надає при цьому субсидії компанії «ДТЕК», яка контролює 80% промисловості.

«Чи має держава субсидувати компанію, яка належить не дуже бідному чоловіку? В мене є питання», – зазначає пан Герус.

Ми писали, що у 2017 році сукупна чиста вартість активів трьох найбагатших фізичних осіб України перевищувала 6% ВВП країни. Відношення частки доходу найбагатших людей до ВВП майже не змінювалось з 2007 року. Якщо подивитись на США - це цифра 1,4% ВВП. Без реформ Україні знадобиться 50 років, щоб наздогнати рівень Польщі.

Отже, олігархи – це не просто багатії, а люди, які впливають на політику і громадську думку. Підтримка одразу різних політичних сил - їхня нова фішка.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, олігархи, володимир зеленський
В тему