24 Липня 2019
Новини

Як ПЦУ відреагувала на відмову перейменовувати УПЦ МП

Як ПЦУ відреагувала на відмову перейменовувати УПЦ МП

Православна церква України не залишила поза увагою відомову перейменовувати УПЦ МП на Російську православну церкву.

Як зазначили в ПЦУ, так УПЦ МП хоче заперечити безсумнівний зв'язок з Росією, - пише «24 канал».

Архієпископ Православної церкви України Євстратій Зоря зауважив, що УПЦ МП просто не хоче називати себе тою, ким вона є – Московським патріархатом. Тому і намагається приховати свою приналежність до Російської церкви.

Водночас партіарх Філарет додав, що це рішення – не на користь українській державі та народу. За його словами, суди в Україні потребують реформи, аби бути справедливими, а не прилаштовувалися до тих чи інших політичних сил.

Нагадаємо, що Українську православну церкву Московського патріархату поки не будуть перейменовувати. Міністерство культури програло апеляцію в Шостому апеляційному адмінсуді щодо розблокування процесу зміни назви церкви.

Засідання відбулося 22 липня в Шостому апеляційному адміністративному суді за апеляційною скаргою Мінкульту на ухвалу Окружного адміністративного суду Києва.

В УПЦ Московського патріархату ще з початку створення незалежної Православної церкви України критикують усі процеси та не визнають її. Прихильники РПЦ вважають, що Томос завдав шкоди українському православ'ю і навіть просили Вселенського патріарха Варфоломія скасувати Томос.

Крім того, в УПЦ МП назвали закон про своє перейменування антиконституційним і заявили, що він порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України.

Натомість волонтер, координатор проекту «Стоп терор» Семен Кабакаєв зазаначив:

«Це означає тільки те, що Новінський та Росія вже перемогли на тактичному рівні і суди їх слухаються. Одночасно це порушення закону, але це вже нікого не цікавить, бо все можна вирішити за гроші. Нова влада задає тренди, інші тільки підтримують їх.

Скоро візьмуться за мову та історію. Сьогодні до речі Разумков в чергове заявив, що треба російській мові надати статус регіональної. Тобто це закон Колесніченка-Ківалова. Несемось далі в прірву....»



Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, упц мп, суд, постанова суду, православна церква україни
В тему