22 Липня 2019
Новини

СБУ проводить обшуки в уряді, податковій та інших держустановах

СБУ проводить обшуки в уряді, податковій та інших держустановах

Співробітники Служби безпеки України проводять обшуки в службових приміщеннях Кабінету Міністрів України, Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України та держпідприємства «Спецтехноекспорт».

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що головною військовою прокуратурою ГПУ здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами в сумі 6,7 млн доларів при укладенні іноземною компанією зовнішньоекономічного контракту з одним з підприємств концерну ДП «Укроборонпром» щодо поставок Державній прикордонній службі України «підвісної системи раннього виявлення».

«Прокурорами Головної військової прокуратури за оперативним супроводом Департаменту контррозвідки Служби безпеки України та участі співробітників Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України проведено та проводяться на даний час в службових приміщеннях Кабінету Міністрів України, Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України та ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» слідчі дії, спрямовані на вилучення оригіналів документів та інших речей і предметів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні», - йдеться у повідомленні.

Однак зазначають, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що нещодавно працівники НАБУ і САП проводили обшуки у приміщеннях ВАТ Автомобільна Компанія «Богдан Моторс», в тому числі у спортклубі «5 елемент». Обшуки пов’язані з розслідуванням розтрати державного майна в особливо великих розмірах посадовими особами Міноборони України і Генштабу, в 2015-2018 роках,


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, обшуки, сбу, дфс, укроборонпром
В тему