19 Липня 2019
Новини

Скраб для обличчя: користь чи потенційна шкода

Скраб для обличчя: користь чи потенційна шкода

Думки косметологів щодо скрабів для обличчя досі розходяться. Одні рекомендують користуватися ними, як універсальний засіб для поліпшення шкіри. Інші - попереджають про небезпеку і незворотні зміни в шкірі людини.

Головні переваги скрабу:

  • сприяє прискоренню мікроциркуляції крові, виведенню зайвої рідини (профілактика набряків);
  • підвищує ефективність інших косметичних засобів, застосовуваних після скрабу;
  • очищає шкіру від забруднень і відмерлих клітин шкіри, покращуючи тим самим її колір і роблячи більш гладкою;
  • легкий у використанні;
  • стимулює вироблення колагенових волокон для додання шкірі пружності.

Недоліки скрабів:

  • може стати причиною механічних пошкоджень і запалень шкіри, передчасного старіння;
  • надмірне використання скрабу може призвести до огрубіння шкіри.

Кому не можна користуватися скрабом?

Незалежно від погоди і пори року деяким людям використання скрабу протипоказано.

Від регулярного скрабування шкіри обличчя слід відмовитися:

  • при куперозі (очищаючі процедури абразивного впливу можуть лише погіршити ситуацію, правильний засіб вам допоможе підібрати косметолог або лікар-дерматолог);
  • при шкірних запаленнях, вуграх і механічних пошкодженнях (це цілком логічно, адже у відкриті рани потрапляють чужорідні тіла, вони не мають лікувального ефекту, а лише підсилюють запалення і можуть призвести до утворення гнійників і, згодом, шрамів);
  • при захворюваннях шкіри (дерматитах, акне, розацеа і т. д.);
  • людям з тонкою і чутливою шкірою (це не означає, що їм слід зовсім відмовитися від косметичного очищення, просто до вибору косметичних засобів треба підходити більш ретельно, враховуючи особливості будови шкіри).

Як використовувати скраб влітку?

Перше і найважливіше правило використання скрабів влітку: ніколи не завдавати це косметичний засіб менш ніж за 6-8 годин до виходу на свіже повітря під прямі сонячні промені, так як відразу після процедури, шкіра особливо сприйнятлива до зовнішніх подразників. Краще використовувати скраб перед сном, щоб шкіра за ніч встигла відновитися. При розумному використанні даний косметичний засіб у літній період може бути вельми корисним: крім переваг, описаних вище, очищена шкіра влітку швидше засмагає, а відтінок виходить більш насиченим і стійким.

У літній період слідувати віддавати перевагу натуральним скрабам домашнього приготування з дрібними абразивними частинками (виноградні і малинові кісточки, кава, сіль, гречані та вівсяні пластівці, манка і т. д.). Власницям сухої шкіри в літній період чистку очищати обличчя скрабом можна не частіше одного разу на 2-3 тижні, жирної - 1 раз у 10 днів (потрібно пам'ятати, що скраб надає стимулюючу дію на роботу сальних залоз). 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, краса, здоров'я
В тему