12 Липня 2019
Новини

«Не можемо погодитися з однобічною і політизованою оцінкою», – заява МЗС щодо Волинської трагедії

«Не можемо погодитися з однобічною і політизованою оцінкою», – заява МЗС щодо Волинської трагедії

МЗС України виступило проти політизації і однобічного трактування польськими політиками і дипломатами трагічних подій 1943-1944 років.

Про це йдеться у заяві українського зовнішньополітичного відомства з приводу роковин Волинської трагедії.

У МЗС назвали Волинську трагедію однією з найтрагічніших сторінок спільної українсько-польської історії.

У заяві, зокрема, йдеться:

«У ці дні ми згадуємо одну з найтрагічніших сторінок спільної українсько-польської історії. Переконані, що кожне життя є безцінним. Тому вшановуємо пам`ять всіх загиблих внаслідок Волинської трагедії.

Однозначно і рішуче засуджуємо злочини проти мирного населення – українців, поляків, євреїв, чехів та інших постраждалих.

Водночас, не можемо погодитися з однобічною і політизованою оцінкою трагічних подій 1943-1944 з боку польських політиків і дипломатів.

Правда про тогочасні події має бути встановлена на основі достовірних архівних матеріалів. Неприпустимими є спроби маніпуляцій трагічною історією, однобоке трактування та використання її в політичних цілях. Це лише розпалює негативні емоції між українцями та поляками і не сприяє виясненню правди.

Віримо, що діалог між істориками та експертами буде невдовзі відновлений, всі спірні моменти вивчені і проаналізовані в дусі порозуміння, взаємної поваги та відповідальності за майбутнє відносин між нашими державами і народами».

Читайте також:

Польща наполягає на ексгумації жертв Волинської трагедії

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, україна, польща, історія, мзс, історія
В тему