2 Липня 2019
Новини

«Співпраця з КДБ – не гріх» – Філарет зробив сумнівну заяву

«Співпраця з КДБ – не гріх» – Філарет зробив сумнівну заяву

«Почесний патріарх» ошелешив своїми міркуваннями.

Патріарх Філарет вважає, що співпраця священнослужителів зі спецслужбами не є гріхом. Головне, щоб при цьому вони не зраджували Бога. Також він підтвердив, що за радянських часів КДБ СРСР погоджував кандидатури всіх єпископів Російської православної церкви, пише «Інформаційний спротив».

Про це він заявив в інтерв’ю журналістці Наталії Влащенко.

«Співпраця з КДБ – не гріх. Якщо Господь цю радянську безбожну владу допустив, то треба жити в умовах цієї безбожної влади. Точно так само, як Господь допустив римську язичницьку владу. Допустив? Яка не визнавала істинного Бога і боролася із християнами і мучила їх. А апостол Павло говорить: «Владу слухайте і виконуйте». Тому і ми, живучи в умовах Радянського Союзу, виконували закони радянської влади. Але віру не продавали», – заявив він.

Філарет уточнив, що за віру священники йшли на розстріл і на заслання. Коли його вперше викликали офіцери МГБ, то зажадали, щоб він відкрив таємницю сповіді.

«Я сказав, що я не маю права на це. Витягнув пістолет, поклав на стіл і сказав, що може мене розстріляти. А це було в сталінські часи. А я сказав, що можете розстріляти, для мене це не має значення. Багато єпископів і духовенства так вчиняли. Тобто не віддавали кесарю Боже. Тому владі треба підкорятися будь-якій, якщо Господь її попустив, але Боже не віддавати і йти на смерть», – підсумував почесний патріарх.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, філарет, релігія, церква
В тему