6 Червня 2019
Новини

«Влада в Києві буде душити росіян», – перли від Лаврова як завжди «неперевершені»

«Влада в Києві буде душити росіян», – перли від Лаврова як завжди «неперевершені»

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що завдяки рішенню президента РФ Володимира Путіна, росіян в Україні буде ставати все більше і більше.

При цьому прозвучала «небезпечна» фраза про «захист співвітчизників». «Якщо захист російськомовних, російської культури, мови є політикою, то в такому випадку ми від цієї політики нікуди піти не можемо. Так само як навряд чи європейці і американці можуть перестати захищати права своїх співвітчизників, які опинилися під загрозою. Тим більше в даному випадку це мільйони наших співвітчизників. Вони громадяни України, але багато хто з них - громадяни Росії. Їх буде більше, враховуючи прийняте рішення, оформлене указом президента», - сказав Лавров в інтерв'ю «РБК».

Російський чиновник стверджує, що Кремль нібито зацікавлений в тому, щоб Україна була державою з розвинутим народним господарством, як було прийнято говорити.

«Але влада в Києві говорить, що буде душити росіян, причому не просто говорять, а приймають закони - про освіту, про українську як державну мову, скасовують законодавчі акти, які забезпечували права російськомовних та інших національних меншин. До речі, ці права закріплені в Конституції», - обурився Лавров.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ, росія, Курйози
В тему