4 Червня 2019
Новини

Антимонопольники виявили безпідставне завищення цін у «ТЕРЕМНО ХЛІБ»

Антимонопольники виявили безпідставне завищення цін у «ТЕРЕМНО ХЛІБ»

У зв’язку з цим підприємство можуть оштрафувати.

Відділенням за результатами аналізу оптово-відпускних цін на хліб масового споживання було встановлено, що ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» протягом 2017 року без належного економічного обґрунтування збільшувало вартість хліба масового споживання, повідомляють у Волинському відділенні Антимонопольного комітету.

Відсутність економічного обґрунтування було встановлено при формуванні Товариством витрат на природний газ, електричну енергію та витрат на збут.

Такі дії ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» щодо встановлення та застосування протягом 2017 року завищених, економічно необґрунтованих оптово-відпускних цін на хліб масового споживання містять ознаки зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів в територіальних межах районів Волинської області та кваліфікуються за статтею 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

При цьому, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду  у травні 2018 року підтвердив монопольне (домінуюче) становище ПРАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів у територіальних межах районів Волинської області.

Враховуючи зазначене, адміністративною колегією Відділення розпочато розгляд справи та проводиться збір та аналіз доказів. Під час розслідування справи буде здійснено аналіз обґрунтованості оптово-відпускних цін на хліб масового споживання протягом 2018 року та січня – травня 2019 року.

При доведенні порушення ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого статтею 13  Закону України «Про захист економічної конкуренції», штрафні санкції для Товариства становитимуть до 10 відсотків доходу суб’єкта господарювання від реалізації продукції за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, антимонопольний комітет, ціни, хліб
В тему