11 Травня 2019
Новини

У Порошенка осмикнули Зеленського: «Україна не номер в єгипетському готелі»

У Порошенка осмикнули Зеленського: «Україна не номер в єгипетському готелі»

В Адміністрації чинного гаранта обурилися фривольними аналогіями, які дозволяє собі новообраний президент-шоумен.

Чинний президент України Петро Порошенко різко відповів новообраному главі державі Володимиру Зеленському на його відеозаяву про нібито затягування чинною владою якнайшвидшого входження Зеленського на найвищий пост, інформує «Апостроф».

У прес-службі Адміністрації президента зазначили, що їх влаштовує будь-яка дата інавгурації Зеленського. Водночас Порошенко нагадав своєму наступнику, що до інавгурації останнього лишається біля керма державою і виконує свої обов’язки, визначені Конституцією. Також старий президент присоромив нового за вільні порівняння, які той собі дозволив в останньому відеоролику з претензіями до влади, яка відходить, вимагаючи «віддати ключі і заплатити за міні-бар». Тим самим порівняв країну з готелем.

«Україна – це не номер в єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади – це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно із європейськими традиціями, так як це прийнято в демократичних країнах», – йдеться в повідомленні АП.

Також там зазначили, що Порошенко підтверджує своє запрошення Зеленському, озвучене ще 30 квітня, – не чекаючи інавгурації, провести зустрічі для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни, так само, як і будь-які інші питання, пов’язані з передачею повноважень і відповідальності.

«Отже, в команді Петра Порошенка не сприймають ніяких претензій щодо нібито затягування інавгурації. У той же час вважають позитивним сам факт того, що обраний президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади і хоча б у чомусь продемонстрував свою позицію... Можливо, навіть без консультацій з їхнім спільним адвокатом», – парирували у чинного президента новообраному.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, володимир зеленський, петро порошенко
В тему