13 Квітня 2019
Новини

У Збройних силах України з'явиться нова нагорода – медаль

У Збройних силах України з'явиться нова нагорода – медаль

У Збройних силах України (ЗСУ) з'явиться нова нагорода.

Це буде  медаль «За жертву крові в боях за свободу України», повідомило Головне управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України.

«Нарешті подолано багато бюрократичних перешкод і починає рух нова система відомчих нагород Міністерства оборони України! Першої нагородою, яка починає свій шлях до утвердження міністром оборони і перерізає стрічку старту реформування системи нагород, буде медаль «За поранення»!» –  йдеться в повідомленні.

Також в ЗСУ відзначили, що «кількість поранень і їх ступінь тяжкості визначатиметься гілочками, які кріпляться на стрічці медалі і планці. Легкі поранення позначатимуть білою або срібною гілкою. Важкі - золотою або жовтою. Зокрема, визначено, що медальна стрічка може містити максимум три гілочки різного кольору, а на планці для повсякденної форми одягу - тільки одна, за важке поранення».

Зазначається, що нагородження затверджує особисто міністр оборони або посадова особа, призначена міністром. Це може бути і начальник військового комісаріату для вручення на місці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, збройні сили україни
В тему