12 Квітня 2019
Новини

У Миколаєві вбивцю видав запит у Google «як позбутися трупа» (фото)

У Миколаєві вбивцю видав запит у Google «як позбутися трупа» (фото)

Історія запитів у пошуковику допомогла слідчим розкрити страшне вбивство в обласному центрі Миколаївщини.

У перших числах квітня 2019 року на звалищі твердих побутових відходів у селі Весняне Миколаївської області бомжі виявили людські ноги. Про страшну знахідку повідомили в поліцію, передають «Факти».

Слідчо-оперативна група, прибувши на місце, встановила водія сміттєвоза і вантажника, які привезли і вивалили сміття в цьому місці. Комунальники стверджували, що того дня при завантаженні відходів із понад сотні контейнерів нічого підозрілого не помітили. Інших частин розчленованого тіла, крім нижніх кінцівок, на звалищі не знайшли.

При розслідуванні цього випадку поліцейські звернули увагу на заяву, подану в Центральний відділ поліції Миколаєва якимсь Олександром С. про те, що 31 березня з дому пішла нібито на вибори його 55-річна мати і зникла безвісти.

Сищики навідалася в квартиру жінки – там панував хаос. Напередодні тут явно щось шукали.

Як повідомив миколаївський журналіст Володимир Зацеркляний, оперативники допитали 34-річного сина зниклої, громадянина РФ, котрий, як виявилося, недавно приїхав з Росії, де працював у сфері IT.

Серед поданих Олександром документів було і водійське посвідчення, в якому лежав договір на оренду автомобіля КІА у приватного підприємця. Цей договір і став ниточкою, яка допомогла розкрити злочин.

Власник авто підтвердив, що недавно здавав КІА в оренду Олександру С. Підприємець повідомив, що в салоні машини встановлений GPS-трекер, і дав згоду на перевірку комп’ютера, на який ішов запис із навігатора. Правоохоронці відстежили маршрут автомобіля і з’ясували, що 31 березня, в день зникнення жінки, на КІА їздили на околицю Миколаєва – півострів Аляуди, де на березі Інгулу була тривала стоянка. Там поліцейські виявили закривавлений одяг (як потім виявилося – убитої жінки). На місце викликали водолазів ДСНС, які за 40 метрів від берега виловили пластмасову бочку. У ній виявилися... голова, тулуб і руки загиблої.

Притиснутий доказами син загиблої незабаром дав свідчення.

Як виявилося, в Олександра в Росії були великі борги. Він попросив грошей у матері, але та йому відмовила. 31 березня між ними спалахнула сварка, і син кілька разів ударив матір сокирою. Вночі переніс її тіло до підвалу. Наступного дня купив пластмасову бочку. Вночі розчленував тіло матері і склав у бочку. Ноги не помістилися, тому викинув їх у сміттєвий контейнер. А бочку відвіз на орендованій машині і втопив у річці в районі Аляуди.

У квартирі матері син знайшов 400 євро, 1300 доларів і більш як 40 тисяч гривень, якими планував погасити борги.

Вранці 2 квітня Олександр з’явився до відділу поліції Центрального району і заявив, що його мати «пішла на вибори» і зникла безвісти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, Фото
В тему

Останні матеріали