10 Квітня 2019
Новини

Насіров подав до суду на Кабінет Міністрів України

Насіров подав до суду на Кабінет Міністрів України

Поновлений на посаді годови Державної фіскальної служби Роман Насиров подав до суду на Кабмін через оголошення конкурсу на посади керівників Державної митної служби та Державної податкової служби.

Про це повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

«Роман Насіров у своїх позовних вимогах просить суд визнати протиправними та нечинними Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови  Державної митної служби України» та «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови  Державної податкової служби України». Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі», - йдеться у дописі.

Нагадаємо, 10 листопада 2017 року прокурори САП направили до суду обвинувальний акт проти Насірова і його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова. Насірову інкриміновано зловживання владою або службовим становищем і службове підроблення - ст.ст. 364 та 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому - скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ. За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн. Кабінет міністрів 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.

Його звільнили на піку протистояння команди прем'єра Володимира Гройсмана з ГПУ та СБУ довкола контролю над митницею. Офіційно чиновники називають це «боротьбою з контрабандою». Юрій Луценко публічно повідомляв, що його підлеглі розслідують діяльність очільника ДФС. Той своєю чергою звинуватив Генпрокурора в причетності до контрабанди лісу.

Насіров встиг побувати в Лук'янівському СІЗО, однак за нього оперативно внесли заставу в сумі 100 млн грн. Шевченківський суд Києва 14 лютого заарештував $ 300 тисяч США на британських рахунках екс-глави Романа Насірова.

А вже 11 грудня рішенням окружного адміністративного суду Києва екс-голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова поновили на посаді. 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суд, кабінет міністрів, вакансія, конкурси, кабінет міністрів
В тему