7 Квітня 2019
Новини

«Я люблю Рашку!» – у Києві розбили обличчя відомому режисеру

«Я люблю Рашку!» – у Києві розбили обличчя відомому режисеру

У Києві на кінорежисера-документаліста Юрія Грузінова напали в кафе, де грала російська музика.

 Про це написала на своїй сторінці в Facebook автор веб «Документи» Олена Коркодим.

«І тут чувак як закричить:« Я люблю Рашку!». Я спробував запитати у нього, за що конкретно - поки я задавав питання, зовсім інший муфлон, з боку врізав мені з розмаху і звалив», - розповів Грузінов.

Подія трапилася в кальянній «Брайтон Біч» в Печерському районі Києва, після чого режисер викликав поліцію. До цього у Грузінова стався конфлікт з офіціанткою, яка в наказовому тоні сказала йому прибрати рюкзак зі столу. У відповідь режисер поскаржився на російські пісні, що звучали в кафе. Потім невідомий чоловік вдарив його і зник.

Грузінов повідомив в коментарі під час телефонної розмови з Коркодим, що в рюкзаку, що лежав на стіл, була техніка і що йому вкрай важливо знайти нападників на нього. За словами потерпілого, у лікарні йому наклали шви. Також він додав, що про реакцію поліції стане відомо в понеділок.

Юрій Грузінов походить з Росії. Був серед документалістів, які зберегли хроніку подій Революції Гідності.

Веде зйомки війни на сході України.

За цикл історико-документальных фільмів про Майдан здобув Шевченківську премію. Співавтор фільму «Перша сотня» про епохальні зміни в країні.

Разом із оператором Ярославом Пілунським був у числі перших затриманих представників України під час захоплення Криму силами Російської Федерації.

Історія визволення кінематографістів набула резонансу. Свій перший спільний фільм про Революцію Гідності вавілонівці назвали «Сильніше, ніж зброя» (2014). Полоненим кінематографістам закидали: «У вас немає зброї? У вас є камера, це сильніше, ніж зброя!».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, київ, напад, сепаратисти, кіно
В тему