22 Березня 2019
Новини

«Кхалісі» Емілія Кларк перенесла інсульт і трепанацію черепа

«Кхалісі» Емілія Кларк перенесла інсульт і трепанацію черепа

У виконавиці ролі «матері драконів» у культовому серіалі – титанові пластини в голові.

Зірка «Гри престолів» мало не померла від інсульту і перенесла дві операції на мозку. 32-річна британська актриса Емілія Кларк, виконавиця ролі Матері драконів Дейенеріс Таргаріен у популярному телесеріалу «Гра престолів», уперше розповіла, що мало не померла, передають «Факти».

Причому на межі життя і смерті вона опинялася двічі. Вперше це сталося після закінчення зйомок першого сезону серіалу. Емілії стало погано в спортзалі під час тренування: все почалося із сильного головного болю, а потім стан різко погіршився. У лікарні МРТ-сканування голови показало, що в актриси субарахноїдальний крововилив у результаті розриву аневризми. Необхідна була термінова операція на мозку. «Як я дізналася пізніше, третина пацієнтів з таким діагнозом помирає або відразу ж, або дуже скоро», – написала Емілія в колонці видання The New Yorker.

Після операції вона попервах не могла навіть згадати, як її звуть. І це її дуже налякало. Актриса виписалася з лікарні за кілька тижнів до початку зйомок другого сезону. Продюсери вирішили приховати від фанатів стан здоров’я Кларк.

Ще під час першої госпіталізації, перед випискою, у Емілії виявили ще одну аневризму. Однак вона була невеликою і лікарі припускали, що, можливо, все обійдеться. Та аневризма збільшилася в розмірах вдвічі. У 2013 році актрисі знову провели операцію. Під час хірургічного втручання почалися ускладнення – відкрилася сильна кровотеча. Довелося робити трепанацію черепа. Тепер частини черепа Емілії замінені титановими пластинками, а на голові залишився шрам.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Таблоїд, гра престолів, емілія кларк
В тему