13 Березня 2019
Новини

Монетизація субсидій: як отримати гроші в «Ощадбанку» без черг

Монетизація субсидій: як отримати гроші в «Ощадбанку» без черг

19,4 млн грн виплатили в «Ощадбанку» через систему платежів «Швидка копійка» за 12 березня.

На карти зараховано 204 224 перекази на суму 333,4 млн грн – повідомляє урядовий портал.

Більшість запитань виникає у тих отримувачів субсидій, хто не має рахунків у цьому державному банку. Їм цей рахунок треба буде відкрити, прийшовши в банк особисто. В «Ощадбанку» пояснили, як уникнути черг при відкритті рахунку для отримання монетизованих субсидій.

На сайті банку для отримувачів монетизованих субсидій створили спеціальний розділ, у якому роз’яснення, як отримати монетизовану субсидію грошима.

Тим, кому субсидія була призначена до 31 грудня 2018 року і хто не має рахунку в «Ощадбанку», щоб уникнути черг, банкіри радять скористатись електронним записом для призначення дати і часу візиту в банк для відкриття рахунка.

Також оприлюднена покрокова інструкція для тих, кому субсидію призначили з початку 2019 року.

Скористатись можна і послугами контакт-центру Ощадбанку (0 800 210 800), однак там наголошують, що банк відповідає лише за отримання коштів субсидіанта, а не за призначення субсидій, тому в контакт-центрі Ощадбанку можна дізнатись тільки таку інформацію:

  • процедуру виплати субсидії через систему «Швидка копійка» або на поточні рахунки, відкриті в Ощадбанку;
  • порядок призначення зустрічей на відвідування відділень Ощадбанку;
  • розмір призначеної субсидії;

Відділення Ощадбанку не надають жодних консультацій щодо субсидії.

Інформацію щодо будь-яких питань, пов’язаних з призначенням житлової субсидії можна дізнатись у найближчому структурному підрозділі з питань соціального захисту населення

Інформацію щодо спожитих послуг, нарахованих сум за комунальні послуги, розміру заборгованості/переплати можна дізнатись у надавачів комунальних послуг.

Програма субсидій в Україні діє як ефективний спосіб допомоги вразливим верствам населення. Як неодноразово заявляв Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Уряд захищав і продовжить захищати людей, які через різні життєві обставини не можуть оплатити комірне, а заразом Уряд впроваджує політику ефективного споживання ресурсів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, субсидії, ощадбанк, субсидії
В тему

Останні матеріали