12 Березня 2019
Новини

Як зменшити вплив погоди на самопочуття, — поради лікаря

Як зменшити вплив погоди на самопочуття, — поради лікаря

Для зменшення впливу погоди на самопочуття людини людям із хронічними захворюваннями слід контролювати артеріальний тиск, вести здоровий спосіб життя, більше часу проводити на свіжому повітрі і висипатися. 

Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка в коментарі кореспонденту УНН.

«Людям із хронічними захворюваннями в періоди різкої зміни погоди слід більш ретельно контролювати свій артеріальний тиск, приймати препарати вчасно, звертатися до лікаря у разі погіршення самопочуття. Для всіх поради – вести більш здоровий спосіб життя – у першу чергу, звернути увагу на повноцінний сон, щоб людина повноцінно висипалась, щоб перебувала на свіжому повітрі й регулярно провітрювала приміщення», - зазначив медик.

За його словами, погода не повинна забирати у людини доступ до свіжого повітря. Крім того, на його думку, люди з хронічними хворобами також мають більше рухатися – навіть якщо це буде звичайна хода, а не повноцінні заняття спортом.

Крім того, за порадою лікаря, під час змін погоди слід звернути увагу на більш якісне і повноцінне харчування, збільшивши кількість овочів і фруктів у раціоні, які мають складати половину денного раціону. Крім того, лікар нагадав, що у такі періоди особливо людям із хронічними захворюваннями слід відмовитися від вживання алкоголю і паління цигарок.

Ми вже писали, що 12, 13 та 20 березня на самопочуття впливатимуть магнітні бурі. Тож у ці дні ліпше більше уваги приділити власному здоров'ю – не зловживати алкоголем, не переїдати, замість міцної кави пити трав'яний заспокійливий чай, зокрема, з мелісою. А ще влаштувати перед сном прогулянки на свіжому повітрі. Словом, робити те, про що кожен знає, але часто «забуває».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, погода, магнітні бурі, здоровий спосіб життя
В тему