7 Березня 2019
Новини

«Прослушка Зеленського»: СБУ накатала заяву на поліцію в ДБР

«Прослушка Зеленського»: СБУ накатала заяву на поліцію в ДБР

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за заявою Служби безпеки України проти Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Провадження розпочали через «витік інформації з обмеженим доступом, який завдав шкоди національним інтересам держави». Мова йде про встановлення прослушки на вулиці Білоруській у Києві, неподалік офісу кандидата в президенти та артиста Володимира Зеленського.

В СБУ підкреслили, що проводили операцію на підставі ухвали суду та за погодження з Генеральною прокуратурою проти підозрюваного у державній зраді. Поліція, яка прибула на місце, за словами спецслужби, зірвала операцію з документування злочинної діяльності в інтересах російських спецслужб.

«Керівництво МВС свідомо оприлюднило відео і фото спеціальної техніки, розкрило форми і методи роботи праціників СБ України», — йдеться в заяві.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що готовий надати керівництву МВС доступ до матеріалів цієї справи. «Якщо їм вистачило совісті звинуватити Службу, хай знайдуть сміливість дізнатися правду, а потім спростувати свої безпідставні заяви та вибачитися перед громадськістю і працівниками Служби безпеки України», — заявив Грицак.

Нагадаємо, 4 березня поліція виявила техніку для прослуховування біля офісу Володимира Зеленського. Коли правоохоронці прибули на місце події, до них звернувся охоронець Зеленського, який розповів, що на даху житлового будинку невідомі особи встановлювали підозрілі предмети. Поліція не уточнила, що саме виявила біля офісу Зеленського, проте міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що це були елементи техніки для прослуховування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обіцяє посадити кандидата в президента

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, НП, володимир зеленський, політика, сбу, поліція
В тему