24 Лютого 2019
Новини

Чи провокує та відволікає від молитви жінка, що зайшла до церкви без хустки – ПЦУ

Чи провокує та відволікає від молитви жінка, що зайшла до церкви без хустки – ПЦУ

Зовнішній вигляд прихожан у храмі неодноразово викликав бурхливі дискусії.

Особливо обговоренню підлягали довжина спідниць та суконь жінок, а також чи можна заходити жінці до церкви у штанях та без хустки.

Так, про правила ПЦУ розповів колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП (до 2014 року), священик Православної церкви України Георгій  Коваленко – пише НАРОДНА ПРАВДА.

За словами Коваленка, в самому питанні про нові правила є помилка, оскільки є культура і є ставлення до людини.

«Питання не про нові правила, тому що правило – це те, що робить усіх однаковими. Багато священиків давно вже говорять про те, що хустка не є головною ознакою релігійності. Так, є певна культура одягу людини, яка йде в храм. Але якщо людина не в традиційному вигляді, але ця людина щира і прагне помолитися, то церква не повинна закривати перед людиною двері або хапати її за руку. У нас у громаді це питання навіть не обговорюється – і так все зрозуміло», – зазначив він.

З іншого боку, додав Коваленко, Апостол говорить: жінка повинна бути з покритою головою або стригтися.

«У Греції інша культура і традиція. Наприклад, грецькі жінки-християнки під час оманської окупації почали ходити з непокритою головою, в т.ч. і в храм, демонструючи, що вони не мусульманки. Тобто непокрита голова жінки в Греції – це свідчення християнської ідентичності», – сказав він.

Священик зазначив, що зовнішній вигляд прихожан храму повинен бути не провокуючим і не повинен відволікати від молитви інших людей.

«Питання саме в цьому, а не в нових правилах. Навіть найкраще правило можна перетворити на абсурд. І, зрозумівши сенс правила, можна знайти йому нормальне застосування, яке дозволить людині, заходячи в храм, думати про головне. У нас інша картина – жінка, коли йде в храм, думає, що на голову покласти. Деякі навіть заходять з хусткою на голові. Насправді це виглядає смішно і недостатньо елегантно, скажімо так», – підсумував він.

Читайте також:

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему