21 Лютого 2019
Новини

Цукерберг оголосив про можливе впровадження блокчейн у Facebook

Цукерберг оголосив про можливе впровадження блокчейн у Facebook

Глава Facebook Марк Цукерберг зацікавлений у використанні технології блокчейн у роботі соціальної мережі.

Про це Цукерберг розповів під час бесіди з професором Гарварду Джонатаном Зіттрейн, передає БізнесЦензор.

Зокрема, на думку Цукерберга, блокчейн може прийти на зміну сервісу Facebook Connect: він був запущений компанією в 2008 році і дозволяє користувачам використовувати логін і пароль від соціальної мережі для авторизації на інших сайтах.

«Використання блокчейна, про який я думав, втім, я ще не зрозумів, як саме це зробити, пов'язане з ідентифікацією користувачів і наданням доступу до вашої інформації інших сервісів. Тобто заміна Facebook Connect чимось воістину децентралізованим», - заявив Цукерберг.

За його словами, це дозволило б користувачам самим визначати, з ким ділитися своїми персональними даними, і уникати посередників для зберігання такої інформації.

Однак Цукерберг згадав про випадок з Cambridge Analytica, зазначивши, що тоді корпорація змогла відключити доступ недобросовісним розробникам до особистих даних користувачів. У випадку з використанням блокчейна такий сценарій стане неможливим – вся відповідальність за безпеку даних ляже на самих користувачів.

Також децентралізовані бази даних в нинішньому вигляді вимагають серйозних комп'ютерних потужностей, а у випадку з Facebook це може стати непереборною технічної перешкодою.

«Безумовно, забезпечити рівень комп'ютерних обчислень, які зараз виробляє Facebook, в розподіленої моделі буде вкрай складно», - зазначив Цукерберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook оголосив про цікаву новинку у Messenger

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ
В тему