18 Лютого 2019
Новини

Через зв’язки з «ДНР» затримали митрополита Московського патріархату (фото)

Через зв’язки з «ДНР» затримали митрополита Московського патріархату (фото)

Митрополита Горлівського та Слов'янського УПЦ (МП) Митрофана затримали на контрольно-пропускному пункті та в супроводі конвою доправили до міського управління поліції Слов'янська Донецької області, після чого його відпустили.

Про це пише Українська правда.

За інформацією прес-служби УПЦ МП, на одному з внутрішніх українських блокпостів відбулася звичайна перевірка документів, після якої було оголошено про затримання митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана для встановлення особи.

Церковники кажуть, що архієрея обшукали і викликали опергрупу, яка відконвоювала його в Слов’янський відділ поліції. Там зі священиком побесідував слідчий, після чого його відпустили.

В УПЦ МП зазначають, що жодних звинувачень митрополиту не пред’являли.

Сам архієрей заявив, що вважає це «спробою тиску з боку влади».

Водночас у Нацполіції пояснили, що представника УПЦ МП запросили до відділку через наявність в оперативних базах інформації про можливі зв’язки з людьми, причетними до незаконного збройного формування «ДНР».

«Для підтвердження або спростування цих даних митрополита опитали в присутності адвоката. Ми отримали інформацію, яка може бути важливою для роботи поліції в Донецькому регіоні. Після чого - його відпустили. Це стандартна перевірка в таких ситуаціях», – запевнив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецслужби Росії готують напад на 5 храмів Волині (перелік)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, суспільство, Фото
В тему

Останні матеріали