13 Лютого 2019
Новини

У яких містах запровадять оплату за проїзд через смс

У яких містах запровадять оплату за проїзд через смс

Вінниця друга після Івано-Франківська запроваджує розрахунок за проїзд у громадському транспорті за допомогою смартфону через смс.

Далі планують запровадити такий вид оплати у великих містах, – пише Gazeta.ua.

«У Вінниці наша частка ринку перевищує 60 відсотків. В Івано-Франківську ми переплюнули PR-коди. Йде завжди конкуренція за простоту та зручність. Пасажир шукає, де менше натискань і «кліків. То ж наступними містами буде Львів, Київ, Дніпро, Харків та Одеса», – говорить представник мобільного оператора «Київстар» Євген Кражан.

Львів стане третім містом, де запровадять оплату за проїзд у громадському транспорті через смс.

Довідка. У Вінниці в тролейбусах, трамваях та автобусах можна сплатити за проїзд за допомогою смс. У салонах є наліпки. На них покроково роз'яснено як сплатити за проїзд.

Щоб оплатити 4 грн за проїзд через смс, треба мати на рахунку не менше 7 грн аби в залишку було 3 грн.

Оплатити проїзд за допомогою SMS легко. Треба на номер 877 відправити повідомлення з телефону з кодом того маршруту, на якому їдете. Аби заплатити за поїздку в тролейбусі №10, треба відправити код SAB10. Після цього на телефон спочатку приходить повідомлення про отримання заявки. За кілька секунд – повідомлення про проведену оплату. Плата за смс не стягується. Пасажир сплачує лише вартість проїзду, яка списується з його мобільного рахунку.

Читайте також:

Cтоп цінам на проїзд у маршрутках

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему