4 Лютого 2019
Новини

«Символ гармонії»: у Канаді випустили монету у вигляді української писанки

«Символ гармонії»: у Канаді випустили монету у вигляді української писанки

Це вже четверта монета у вигляді українського сакрального яйця, відчеканена канадійцями.

Четверта за рахунком «писанка» серед канадських монет має номінал 20 доларів і продаватиметься за 130 доларів, пише «Кореспондент».

Кольорова срібна монета у формі української писанки була випущена королівським канадським монетним двором. Про це повідомляється на сайті Королівського канадського монетного двору.

писанка
писанка

Монета стане вже четвертою «писанкою» в колекції канадського монетного двору. Цього разу вона буде присвячена величезному пам’ятнику українській писанці, встановленому в канадському місті Вегревіль у провінції Альберта.

монета
монета

«У східній частині міста Вегревіль розміщений символ гармонії у формі яйця. 2300-кілограмова писанка – це присвячений сторіччю Королівської канадської кінної поліції монумент. Це чудо комп’ютерного дизайну виконане в кольорах, які шанують світ, історію і традиції. Наша четверта писанка – це зменшена версія всесвітньо відомого вегревільського українського пасхального яйця», – йдеться в описі монети на сайті.

На реверсі монети будуть нанесені кольорові візерунки, а на аверсі – профіль королеви Єлизавети II. Монета викарбувана з 31,82 г чистого срібла і має номінал у 20 канадських доларів. У продаж вона надійде 5 лютого, а загальний наклад становитиме п’ять тисяч штук.

Читайте також: Українська писанка вперше стала позолоченою монетою

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, Відео
В тему