1 Лютого 2019
Новини

Через російську пропаганду в Україну не дали ввезти 13 книжок

Через російську пропаганду в Україну не дали ввезти 13 книжок

Держкомтелерадіо заборонив ввіз в Україну ще 13 книг, які містять ознаки пропаганди держави-агресора.

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Дресс Шоу», ТОВ «Етніктрейд», ТОВ «Якабу Трейд», ТОВ «Форс Україна», ТОВ «Перо» та ПП «Видавництво "Махаон-Україна» у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 13 книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора, — повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Держкомтелерадіо.

Зокрема, не надали дозволів на ввезення низки дитячих книг, в оформленні яких використана комуністична символіка або символіка держави-агресора. Наприклад, підручник англійської мови для школярів російського видавництва «Р-Плюс» розмальовано прапорами збройних формувань РФ.

Також заборонили книги, які пропагують державу-агресора та розпалюють міжетнічну, релігійну ворожнечу, в яких присутні цитати Леніна і Сталіна, що є прямою пропагандою комуністичної ідеології, забороненої в Україні. Або книги, які пропагують українофобів, наприклад таких як Сергій Безруков, чиє ім’я внесене Міністерством культури України до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

У 2018 році Держкомтелерадіо надав 97 відмов у видачі дозволів на ввезення 477 тисяч примірників видань антиукраїнського змісту.

Читайте також: Найкращі українські книги 2018 року

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ
В тему