26 Січня 2019
Новини

«Повернення Короля Коно!»: так в Німеччині відреагували на карколомний гол лідера збірної України Євгена Коноплянки (фото,відео)

«Повернення Короля Коно!»: так в Німеччині відреагували на карколомний гол лідера збірної України Євгена Коноплянки (фото,відео)

У Німеччині, Берліні, команда Шальке розписала нічию (2:2) із Гертою в рамках 19 туру Бундесліги. Перший гол, який вже охрестили карколомним, забив лідер збірної України Євген Коноплянка.

Так, це був добре знаний фірмовий удар Коноплянки -  в дальній кут після зміщення з флангу.  Також українець зробив усе можливе, аби Шальке влучила ще раз у ворота супротивника.  «Коноплянка вміє зробити самому собі рекламу», – пишуть німецькі ЗМІ. А в офіційному акаунті Бундесліги у Twitter зазначено, що Коноплянка виконав удар генія.

Про це йдеться у матеріалі на football24.

Перед матчем німецькі журналісти дружньо ставили Коноплянку в стартовий склад Шальке, але всі наголошували, що його вихід з перших хвилин – наслідок дискваліфікації Вестона Маккенні. Прихильник дикої ротації Доменіко Тедеско не розчарував прогнозистів і нехарактерно для себе зберіг на Герту схему та склад, з якими тиждень тому переміг Вольфсбург.

Єдиною вимушеною зміною став Коноплянка, завдяки якому Марк Ут перемістився в центр. Євген вийшов на ідеальній для себе позиції – лівий вінгер у 4-2-3-1. Українець дійсно почувався максимально комфортно, адже тут арсенал його дій працює найкраще. На Олімпіаштадіоні ми побачили найтиповішого Коноплянку з усіма козирями і недоліками.

Партнери досить часто покладали на нього завдання вирішального пасу – у складі Шальке немає футболіста, який би краще доставляв сферу в останню третину поля. Не обійшлося без традиційних перетримувань м'яча і обертів на місці, коли на правій нозі «висів» суперник, однак загалом Євген обирав цікаві варіанти розвитку атаки. Як у моменті Суата Сердара, коли вдалося організувати хавбеку рейд у штрафний майданчик.

Перший гол забив лідер збірної України Євген Коноплянка
Перший гол забив лідер збірної України Євген Коноплянка

Дуже допомагав на фланзі Бастіан Очіпка, який вчора об'єктивно був найкращим у матчі. «Ми з Коноплянкою прекрасно попрацювали на бровці, відчувається зіграність», – влучно відзначив після гри Очіпка. Саме вони вдвох створили для Ута другий гол у ворота Герти – Коно вчасно відпасував Бастіану на забігання, а той асистував.

Німецький фулбек пропустив старт сезону через травму, і це може бути однією з причин останніх невдач нашого вінгера – взаєморозуміння з Менділем він так і не знайшов. Зараз зв'язка на лівому краю виглядає чудово, Тедеско тут може припиняти з експериментами.

Головний доробок Євгена у матчі – розкішний фірмовий гол в дальній кут після зміщення з флангу. Футболісти Герти знали про його зброю, завжди прикривали праву ногу та ймовірність ривка у центр. Не менше 3-4 подібних спроб українця розбивалися об щільну гру, але цього разу Ондрей Дуда втратив концентрацію, і дав Євгену фору в частку секунди.

Дебютний гол у сезоні, Коно – герой, однак набір трюків терміново потрібно освіжити. «Фейли Дуди» вже майже не зустрічаються проти Євгена в Бундеслізі, йому не дають бити. При цьому важливо, щоб на таку помилку припав ідеальний удар вінгера, а не запуск м'яча майже паралельно до воріт – як другий і останній постріл Коноплянки по Герті.

На оборону працював мало, відсоток виграних Євгеном єдиноборств третій найгірший у команді – 38%. Ще один важливий пункт: Коноплянка на другому місці в Шальке за кілометражем – подолав трішки більше за 11 км. Хоча в інтенсивних ривках на контратаках регулярно програвав у швидкості та гальмував команду.

Реакція німецьких ЗМІ

Авторитетний Kicker вважає, що Коноплянка виправдав свою появу на полі. Інші видання масово пишуть те саме та захоплюються голом. Bild у своєму стилі ефектно описує взяття воріт від Євгена: «Блискавично змістився з лівого флангу, залишив суперників за спиною і підкрутив м'яч точнісінько в дальній кут».

Портал Sport.de інтерпретує гру українця в перспективі можливого трансферу, наголошуючи, що за останніми новинами Шальке хотів його продати. «Коноплянка сам робить собі рекламу», – повідомляє сайт.

Рурські видання розбирають гру «кнаппен» детальніше та виставляють оцінки. Коноплянка цього разу отримав чудові бали та компліменти. Der Westen назвав результативний удар Євгена "голом мрії".

«Єдиний новий футболіст у складі Шальке, як порівняти з матчем проти Вольфсбурга. Виправдав свою появу в старті вже на 17-й хвилині, коли прекрасним ударом з підйому встановив рахунок 1:0», – пише Франк Лешінскі з RN.

RevierSport виділив Коноплянці лише середній бал серед футболістів Шальке – 3. «На 17-й хвилині забив класний гол, акуратно відправивши м'яч у дальній кут. Однак надалі більше нічим не запам'ятався», – трішки дивний висновок зробило видання.

Найяскравіше, звичайно, відреагували у соцмережах. Офіційний акаунт Бундесліги у Twitter кричить, що Коноплянка виконав удар генія. Згодом додає жарт, який зрозуміють тільки іноземці: «Цей матч ожив швидше, ніж ви вимовите «Євген Коноплянка».

Шальке у своїх профілях на різних мовах вихваляє гол Євгена, закликає грати як він і запускає головну фразу: «Король Коно повернувся!».

Трансфер віддаляється

Коноплянка справді повернувся і навряд чи найближчим часом зникне. Виїзд у Берлін обернувся для Шальке черговою катастрофою – травмувалися 3 футболісти. Бенжамен Стамбулі отримав перелом вилиці, Алессандро Шьопф має проблеми з боковою зв'язкою коліна, а Стівен Скрибскі відчуває серйозний м'язовий дискомфорт.

Пошкодження останніх двох ставлять Доменіко Тедеско в неймовірно складне становище щодо підбору гравців в атаку. В лазареті вже перебувають Харіт, Емболо, Бургшталлєр – попереду немає кому грати. На 4 атакувальні позиції (схоже, що тренер не планує змінювати дієву схему) залишилося 5 футболістів: Коноплянка, Ут, Маккенні та тінейджери без досвіду Райт і Кутуджу. Для всіх чотирьох, крім українця, гра на фланзі є далеко не профільною. Продавати в такій ситуації Євгена – стріляти собі в ногу, яка б в нього не була зарплата. А тут Коно ще й видав хорошу гру з першим голом у сезоні.

Здається, після подій у матчі з Гертою про зимовий трансфер Коноплянки до Туреччини наразі можна забути. Українець повинен отримати ще один шанс на Фельтінс-Арені та скористатися ним. Принаймні для того, щоб влітку змінити клуб зі збереженням нинішньої зарплати, або залишитися в топ-чемпіонаті.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: спорт, Світ, Відео
В тему