23 Січня 2019
Новини

У Полтаві розшукують донорів для собак

У Полтаві розшукують донорів для собак

У Полтаві створили інформаційну базу донорів для собак. У неї занесли 34 тварини.

Інформацією можуть скористатися власники тварин, яким необхідне переливання крові, - пише «gazeta».

Базу організували Анна Кондра та Людмила Хоменко із Полтави. Зв'язатися з господарями донорів можна через спільноту у facebook чи сторінку в instagram. Тут є списки донорів.

«Випадково дізналася, що є кілька господарів собак, які готові дати своїх улюбленців в якості донорів. З них усе й почалося. У нашому місті це гостра необхідність. Бо інколи доводилося шукати донорів із районів області», — сказала Кондра.

Допомогу отримали 10 собак. Анна Кондра внесла в базу свою доберманку Латіфу. Їй 3,5 роки. Вона уже раз була донором.

«Звернулися знайомі волонтери. Була проблема із цуценятами-дворнягами. Їх покусали кліщі, захворіли на піроплазмоз. Латіфа дала 300 грам крові. Собаки зараз почуваються гарно. Одну влаштували у сім'ю, інша чекає господарів. Маю ще одного дворічного добермана Лорда. Він був донором для сучки породи французький бульдог. Їй робили кесарів розтин», — зазначила жінка.

Співпрацюють із полтавськими приватними клініками «Вет Експерт» та «Вет Мир».

«У собак є дві групи крові. Лікарі на місці перевіряють тварин на сумісність. Процедура безпечна. Її виконують компетентні ветлікарі. Державні ветеринарні установи поки не надають таких послуг. Перед тим, як взяти кров, фахівці важать собаку, щоб знати, яку кількість крові можна взяти. Це не більше 10% від загальної маси. Вага тварини має бути не більше 25 кілограмів, вік - не старше 7 років», — додала Кондра.

«Собака може бути донором не частіше разу на три місяці. Скоро весна — період укусів кліщів. Раз тварина стане донором, а завтра, можливо, їй знадобиться допомога. Тому просимо долучати своїх собак до бази», — підсумувала.

Для реєстрації у базі вказують прізвисько, вагу тварини, дані власника, район міста, в якому проживає, наявність транспорту.

Після забору крові тварина якийсь час може бути млявою.

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему

Останні матеріали