20 Січня 2019
Новини

Вибори президента-2019: Вілкул – від «Опозиційного Блоку», Гнап – від партії «Сила Людей», Кива – від СПУ

Вибори президента-2019: Вілкул – від «Опозиційного Блоку», Гнап  – від партії «Сила Людей», Кива – від СПУ

В Запоріжжі на 5-тисячному Форумі за мир і розвиток народного депутата Олександра Вілкула було обрано єдиним кандидатом в президенти України від опозиційних сил.

Про це пише Газета.UA.

У своєму виступі Олександр Вілкул акцентував увагу на чотирьох кроках, на яких повинна зосередитися влада відразу після президентських виборів: світ, нова Конституція, економічне зростання і соціально відчутні результати економічного розвитку.

Під час виступу Вілкул сказав: «Ми зупинимо війну, повернемо довгоочікуваний мир на нашу землю. Ми відродимо економіку, де на першому місці буде людина праці. Створимо хороші умови для дітей з перших днів їхнього життя. А старих оточимо заслуженою турботою. Встановимо справедливі зарплати і пенсії».

олександр вілкул кандидат в президенти

Глава політради партії «Опозиційний Блок - партія миру і розвитку» Борис Колесніков сказав: «Найважливішим пунктом нашої програми є перетворення України в парламентську республіку. Це принесло успіх таким країнам, як ФРН та Італія. Можна також розглянути американську модель з широкими повноваженнями президента, але вони всі перерізані правами штатів. Це - система «idiot proof» - захист від ідіотів. Щоб не будувати таку складну задачу від ідіотів, їх краще не приводити у владу.

Ми взяли перший формат нової Конституції ще в 2016 році: двопалатний парламент, 150 депутатів».

Глава фракції Опозиційного Блоку в парламенті Вадим Новинський сказав: «Головним завданням влади є припинення війни і встановлення миру. Правляча команда всіляко виправдовує невиконання Мінських угод і заморожування конфлікту на Донбасі. Наша мета - припинити і озброєний конфлікт на Донбасі, і всі спровоковані чинною владою конфлікти в суспільстві - мовний, етнічний, релігійний, ідеологічний».

дмитро гнап кандидат в президенти

А на з'їзді партії «Сила Людей» єдиним кандидатом на президентські вибори-2019 обрали колишнього журналіста-розслідувача Дмитра Гнапа.

Гроші для президентської кампанії та внеску для реєстрації Гнап планує зібрати за допомогою публічної кампанії фандрайзингу.

Він заявив, що готовий підтримати єдиного кандидата від демократичних сил, однак має інформацію, що такого об'єднання не буде.

Кандидатуру колишнього журналіста висунули за результатами внутрішньопартійних праймеріз. Він став членом «Сили людей» у грудні 2018 року.

Влітку 2018-го журналіст-розслідувач Дмитро Гнап заявив, що більше не займатиметься журналістикою та йде у політику.

ілля кива кандидат в президенти

Свого кандидата у президенти на виборах 2019 року висунула і Соціалістична партія України. Ним став Ілля Кива. Таке рішення СПУ ухвалила на з'їзді в Києві.

На Facebook-сторінці Киви опублікований відеозапис його виступу, під час якого політик сказав: «Це важливий крок – ми повертаємося у велику політику після 10 років перебування у забутті».

«Півтора роки тому стояла задача підняти СПУ з колін і відродити. Перші кроки ми зробили, відроджено первинні організації. Ми стали учасниками виборчого процесу. Важливо, щоб присутність партії сьогодні була у великій політиці», – сказав Кива.

Він додав, що участь у виборах президента є першим етапом, який СПУ ставить перед собою. Другим етапом політик назвав вибори до Верховної Ради, а третім – повернення до Соціалістичного інтернаціоналу та відновлення позицій у Європейській соціалістичній партії.

Ілля Кива - український громадський діяч, державний службовець, політик, поліцейський. За фахом – педагог-психолог, магістр за спеціальністю «правознавство». Голова Соціалістичної партії України, голова профспілок МВС, екс-радник голови МВС Арсена Авакова, президент Всеукраїнської національної федерації дворового футболу.

У 2014-2015 роках брав участь у проведенні АТО на Донбасі, екс-керівник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України. Деякий час керував полтавським осередком «Правого сектора».

У квітні 2016 року Киву звільнили з посади керівника департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції. У липні 2017 року на з'їзді Соціалістичної партії України був обраний її головою.

Під час роботи заступником начальника Управління у справах захисту прав споживачів у Полтавській області Кива був звинувачений у хабарництві та отримав судовий вирок, проте наступного року був амністований.

Аваков призначив Киву командиром батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Полтавщина». Проте в результаті протесту бійців батальйону Киву звільнили з посади, а батальйон розформували.

Згідно із законом, після створення в Україні поліції заміть міліції, всі її працівники повинні були пройти переатестацію, проте Кива відмовився це робити.

У жовтні 2018 року Кива у присутності правоохоронців погрожував розправою громадському активісту Сергію Стерненку. Окрім того, Кива звинуватив загиблу після нападу з кислотою радницю Мера Херсона Катерину Гандзюк у розкраданні міського бюджету

Документи на реєстрацію кандидатом у президенти можна подати до ЦВК до 3 лютого. Потрібно також внести грошову заставу у 2,5 млн грн.

На цей момент Центрвиборчком зареєстрував вже 10 кандидатів в президенти. Вибори відбудуться 31 березня.

Читайте також:

 


 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему

Останні матеріали