10 Січня 2019
Новини

У Харкові впіймали російського шпигуна

У Харкові впіймали російського шпигуна

Працівники СБУ сьогодні, 10 січня, затримали харків’янина, завербованого спецслужбами Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці з'ясували, що під час поїздки до Росії з метою працевлаштування, працівник однієї із державних наукових установ Харкова був завербований ворожою спецслужбою.

«За грошову винагороду чоловік погодився здійснювати збір інформації про місця дислокації військових частин на території регіону, їх належність до певного роду військ, персональні дані військовослужбовців ЗСУ та місця їхньої служби. Отримані відомості він мав передавати кураторам через електронні канали зв’язку», – йдеться у повідомленні.

Оперативники задокументували збір зловмисником персональної інформації про учасників АТО з числа працівників своєї державної наукової установи. Напередодні передачі за кордон зібраних даних зловмисника затримали правоохоронці. Під час обшуку за місцем проживання харків’янина силовики вилучили електронний носій з персональними даними військовослужбовців ЗСУ.

В СБУ додали, що за висновками експертів з питань державної таємниці, вилучена інформація належить до сфери оборони України та має гриф обмеження доступу «для службового користування». Її передача спецслужбам РФ могла завдати шкоди державним інтересам. У межах кримінального провадження, відкритого за статтею 14 та частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України, затриманому оголошено підозру.

Тривають слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДНРівська інструкція: як розпізнати «Бандерівського шпигуна» 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему