7 Січня 2019
Новини

«Томос» визнали словом року 2018

«Томос» визнали словом року 2018

Слово-символ створення в Україні автокефальної помісної православної церкви і відокремлення від московської ідеології, "томос", стало словом-року 2018.

Про це повідомляє прес-служба Словника сучасної української мови і сленгу "Мислова".

У повідомленні сказано, що слово "томос" має грецьке походження і раніше було відомо лише у вузькому колі посвячених в релігійну термінологію людей.

Вперше громадськості його представили в квітні 2018 року, коли Президент України Петро Порошенко звернувся до Парламенту з проханням підтримати його звернення до Вселенського патріарха щодо надання томосу про створення Української помісної автокефальної церкви.

У грудні українці назвали об'єднання церкви і надання томосу - головною політичною подією 2018 року.

Також серед претендентів на "Слово року 2018" були такі, як: "евробляхи", "безкарність", "агресія", "воєнний стан", "новачок".

Довідка. Словник української сучасної мови і сленгу "Мислова" створений у 2012 році з метою фіксації неологізмів. У ньому слова і визначення пропонують користувачі Мережі.

У 2018 році номінація "Слово року" відбулася в шостий раз. Раніше першість у цій категорії отримували: "кіборги", "блокада", "корупція", "безвіз".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Таблоїд
В тему