3 Січня 2019
Новини

Український музей потрапив до ТОП-20 кращих у світі

Український музей потрапив до ТОП-20 кращих у світі

До ТОП-20  кращих авіаційних музеїв світу увійшов український Державний музей авіації імені Олега Антонова.

Рейтинг склав американський телеканал CNN, - повідомляє Газета.ua.

«Музей - один з найбільших у світі виставок авіаційної техніки. Більшість літаків побудовані у Радянському Союзі. Серед експонатів літаки надзвукових бомбардувальників, вантажні літальні апарати і ракетоносці», - пишуть про столичний Музей авіації.

Серед експонатів музею фахівці виділяють літак «Туполєв-104».

«15 вересня 1956 року відбулася дуже важлива подія для цивільної авіації. Перший у світі реактивний авіалайнер «Туполєв-104» вперше здійснив пасажирський рейс між Москвою і Іркутськом. Це найстаріший зі збережених літаків цього типу», - пояснює голова відділу електроніки Національного авіаційного університету, професор Фелікс Яновський.

Загалом у рейтинг потрапили музеї Америки і багатьох країн Європи.

Серед американських виділяють найстаріший і найбільший у світі музей військової авіації Національний музей ВПС США. Він розташований на базі Райт-Паттерсон в Огайо. Також згадують Музей польотів у Вашингтоні. Він найбільший у світі незалежний некомерційний музей авіації та космонавтики.

Майже 20 тисяч експонатів налічує французький Музей авіації та космонавтики у Ле Бурже. Краківський Музей польської авіації зібрав на свої території літакльні апарати комуністичної епохи.

У списку також новітній авіаційний музей Aerospace Bristol. Його 2017-го відкрили на місці британського аеродрому Філтон. Він бере свій початок від заснування колоніальної авіабудівної компанії в 1910 році.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Світ
В тему