29 Листопада 2018
Новини

«Суперкрихітка»: шестикласниця із Житомирщини встановила світовий рекорд у становій тязі (фото)

«Суперкрихітка»: шестикласниця із Житомирщини встановила світовий рекорд у становій тязі (фото)

Шестикласниця з райцентру Малин Житомирської області Тетяна Деркач встановила світовий рекорд у становій тязі на чемпіонаті з паверліфтингу. Змагання «тяговиків» проходили у Києві з 23 по 25 листопада. Про досягнення маленької чемпіонки повідомляє прес-служба Малинської міської ради, інформують Патріоти України.

«Тетяна Деркач, шестикласниця школи-ліцею № 1, вперше виступила на змаганнях такого рівня, показавши сумарний результат 115 кг. Дівчинка, яка важить усього 30 кг, не тільки посіла перше місце і отримала золоту медаль, але і встановила світовий рекорд у становій тязі у своїй ваговій категорії, подолавши штангу вагою 70 кг», – ідеться в дописі Малинської мерії у «Фейсбуку».

Дівчинка із Житомирщини чемпіонка

Загалом в чемпіонаті з паверліфтингу, жиму лежачи та станової тяги серед жінок і чоловіків узяли участь понад 350 спортсменів, серед яких представники Монголії, Латвії, Фінляндії, США, Індії, Туреччини, Грузії, Ізраїлю та інших країн.

пауерліфтинг

Довідка: станова тяга – це вправа, яка виконується зі штангою, а також з гантеллю або гирею, коли спортсмен тримає снаряд між ніг обома руками. При виконанні станової тяги задіяні майже три чверті всієї м’язової маси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині знайшли мертвим батька футболіста, який грає за московський «Локомотив»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: спорт, Україна, Фото
В тему

Останні матеріали