20 Листопада 2018
Новини

«Своїх не здаємо»: Рада не зняла недоторканність з екс-регіонала, який накрав півмільярда

«Своїх не здаємо»: Рада не зняла недоторканність з екс-регіонала, який накрав півмільярда

Парламентарі так і лишили недоторканним колишнього члена Партії регіонів, котрого підозрюють в розкраданні 20 мільйонів доларів (у гривневому еквіваленті – більш як півмільярда), пише «Газета по-українськи».

Сьогодні, 20 листопада, Верховна Рада України відхилила подання Генпрокурора Юрія Луценка на зняття недоторканності з народного депутата Станіслава Березкіна, який нині представляє в парламенті політсилу «Воля народу», а в недалекому минулому був членом фракції Партії регіонів. Березкіна підозрюють у влаштуванні схеми із розкрадання 20 мільйонів доларів Ощадбанку.

«За» позбавлення екс-регіонала недоторканності проголосували лише 160 парламентаріїв, тож питання про його затримання і арешт відпало. Таким чином, ВР відмовилася надати дозвіл на притягнення Березкіна до кримінальної відповідальності.

Не допоміг і виступ перед початком голосування очільника ГПУ Юрія Луценка, який оголосив із трибуни дані слідства: мовляв, вина Березкіна у заволодінні величезною сумою коштів фінустанови встановлена.

«Встановлено, що народний депутат Березкін Станіслав Семенович у період із вересня 2013 до лютого 2014 року, вступивши у попередню змову зі службовими й іншими особами підконтрольного йому підприємства групи «Креатив», а також службовими особами ПАТ «Ощадбанк», під виглядом отримання кредиту внаслідок зловживання службовими особами підконтрольних йому підприємств організував підроблення документів для заволодіння коштами вказаного банку», – повідомив Генпрокурор Луценко.

А також коротко виклав історію злочину колишнього поплічника Януковича. За його словами, Березкін, будучи народним депутатом України, управляв акціонерним товариством «Креатив-Груп», якому конче знадобилася позика Ощадбанку в сумі 20 мільйонів доларів. Кредит товариство хотіло взяти під заставу елеватора, та відповідні підрозділи банку порахували, що такої застави не досить для надання настільки великих коштів. Після цього співробітники «Креатив-Груп», підконтрольні Березкіну, сфальсифікували угоду купівлі-продажу сільгосппродукції, що стало підставою для отримання кредиту. 

Незважаючи на аргументи Луценка, обранці громади «свого не видали»: недоторканність із Березкіна знято не було. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему

Останні матеріали