16 Листопада 2018
Новини

У Луцьку молилися перед іконою Святої великомучениці Варвари

У Луцьку молилися перед іконою Святої великомучениці Варвари

Молебень відбулася у коридорі медзакладу, у зв’язку і тим, що наразі в лікарні проходять ремонтні роботи.

Сьогодні, 16 листопада, у Волинській обласній інфекційній лікарні відслужили молебень із акафістами перед іконою Святої великомучениці Варвари із частинкою мощей.

Богомілля лікарняними закладами Луцька організувала Капеланська служба єпархії.

Медики, пацієнти та усі бажаючі мали змогу помолитися перед іконою Святої великомучениці Варвари із частинкою мощей. Цей образ привезли до Луцька із Феодосіївського монастиря, що у Києві.

Ікона Святої великомучениці ВарвариВідомо, що паломництво розпочалося 6 листопада о 10:00 у у храмі Великомученика і цілителя Пантелеймона обласної клінічної лікарні. Відправу очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Надалі ще служитимуть молебень із акафістами 19 листопада о 10:00 у Волинській  обласній  клінічній  лікарні № 2 (с. Боголюби).

На жаль не збереглося точних відомостей про місце та час народження Святої Варвари. Проте відомо, що батько Варвари зачинив її, аби ніхто не бачив краси доньки. Вихованням великомучениці займалися служниці, серед яких були християнки. Тому Варвара таємно прийняла християнство. Коли про це дізнався батько, він власноруч відтяв мечем доньці голову. Після смерті побожний чоловік Валентин поховав тіло дівчини.  Проте з часом біля могили почали ставалися різні чудеса:  хворі одужували, а паломники отримували допомогу та втіху.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему