7 Листопада 2018
Новини

У центрі Києва величезні затори через автопротест

У центрі Києва величезні затори через автопротест

У Києві в середу, 7 листопада , в урядовому кварталі розпочалася акція власників автомобілів на єврономерах з вимогою схвалити законопроект про доступне розмитнення автомобілів.

Про це повідомив глава організації «Авто Евро Сила» Олег Ярошевич. Активісти вже припаркували автомобілі на вулицях навколо урядового кварталу.

Передбачається, що акція триватиме увесь день, а в мітингу планують взяти участь близько 20 тисяч машин. Головною вимогою учасників акції є заклик схвалити законопроекти №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин.

«Буде проходити всеукраїнська акція на підтримку законопроекту «Доступне розмитнення кожному українцю», вона проходитиме в урядовому кварталі, починаючи з вулиці Грушевського, Інститутської, Шовковичної - майже весь урядовий квартал буде непроїзний», - повідомив Ярошевич.

Крім того, передбачається, що власники автобусів і фур проведуть мітинг біля Міністерства інфраструктури, заблокувавши проспект Перемоги.

В даний час на узбіччях вулиць навколо Верховної Ради вже припарковані сотні "євроблях". А водії вантажівок збираються перекривати проспект Перемоги біля Міністерства інфраструктури. Жителям і гостям Києва радять сьогодні об'їжджати центр міста,  оскільки очікуються величезні пробки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди готові палити машини: у Києві протестують власники євроблях (фото)

Саме у четвер народні депутати планують розглянути закон про розмитнення у другому читанні. У Верховній Раді пропонують надати знижку на розмитнення "євроблях" 50%, а наступні 30 днів – 25%.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему