23 Жовтня 2018
Новини

«Інші Томоси нас не цікавлять», - Онуфрій у Луцьку

«Інші Томоси нас не цікавлять», - Онуфрій у Луцьку

23 жовтня, з нагоди дня пам’яті всіх святих землі Волинської, Митрополит Київський і всієї України Онуфрій російський патріархат з предстоятельським візитом відвідав Луцьк.

Про це пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Журналістам нашого видання задати актуальні питання Онуфрію щодо Томосу та чи не буде «помісний російський патріархат», як це вже зробила РПЦ, заборонивши вірянам відвідувати церкви Вселенського патріархату, не дали. Мовляв, Святійший не буде говорити про такі речі з регіональними виданнями.

Зауважимо, що і відповіді від його прес-служби щодо коментарів ми також не дочекалися. Однак, під час урочистого богослужіння Святійший все ж таки висловився на цю тему.

«Те, що сьогодні нам Томоси якісь обіцяють і ще незрозуміло що… Ми маємо всі свободи і незалежності, адміністративні і церковні, ми самоуправляєма церква. Ми все робимо самі, як вважаємо за потрібне і тримаємо молитовні зв’язки з усіма православними – і в Росії, і в Греції, і в усіх кінцях світу. Ці зв’язки не можна розривати в угоду комусь. Якщо ми розірвемо молитовні зв’язки – ми перестанемо любити один одного і перестанемо бути християнами, то яка ж тоді користь від нашого життя»,- зауважив Онуфрій.

Предстоятель УПЦ МП наголосив на тому, що кожна людина має шукати свій особливий і особистий Томос – свободу від гріха. «Це той Томос, який ми маємо отримати від Бога, а інші Томоси нас не цікавлять. Його ми маємо всі шукати і блаженна та людина, яка знайшла і звільнилася від гріха», - додав митрополит і закликав тримати в серці ту віру, яку люди мають сьогодні і яку одержали від своїх предків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістам відмовили у коментарях Митрополита УПЦ Онуфрія щодо Томосу (фото)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, луцьк, митрополит онуфрій, томос
В тему