20 Серпня 2018
Новини

У Львові екс-беркутівець побив актрису-трансгендера

У Львові екс-беркутівець побив актрису-трансгендера

Трансгендерна активістка заявила, що зазнала побоїв «через свою ідентичність».

Про напад на неї у Львові повідомила активістка-трансгендер. Адвокат потерпілої не погоджується із правовою кваліфікацією справи про побиття. Повідомляє ТСН

Стався інцидент 19 серпня. Дівчина-трансгендер зробила зауваження неповороткому пасажиру в тролейбусі, на що отримала стусани. Напад на активістку так званої «третьої статі» Анастасію Зозулю (відома під псевдонімом Анастасія Крістель Домані) невідомий скоїв у громадському транспорті, коли вона зробила йому зауваження за неналежну поведінку. Про це потерпіла написала у своєму «Фейсбуці».

«Учора мене побили, вперше в житті, на підґрунті ненависті і за мою гендерну ідентичність», – написала трансгендерка.

З допису Анастасії Зозулі стає зрозуміло, що вона зайшла у двері тролейбуса і наштовхнулася на спину чолов’яги, який топтався на вході у салон, купуючи талон у водія. Тоді як на Зозулю ззаду напирали інші пасажири, бажаючи зайти до громадського транспорту. Тоді Крістель Домані зробила чоловікові, який застопорив рух, зауваження, після чого той вчинив щодо неї насилля.

«Він різко огризнувся, я відповіла. Пасажирка питає, хто залишив напівпорожню пляшку пива у дверях водія – ага, це його», – розповідає Зозуля.

Далі події розвивалися стрімко. За словами постраждалої, нетверезий чоловік став гучно обговорювати її зовнішність: «Ти хто такий. І не мужик, і не баба!», «Чого у спідницю вирядився?». Після чого плюхнувся на вільне сусіднє сидіння біля трансгендерки, хапав її за лікті, шарпав, погрожував, називаючи себе колишнім «беркутівцем».

Потім завдав жінці удару у вилицю, розбивши окуляри.

«Далі бачу його руки, очі, слідкує за моїм телефоном, розуміючи, що зараз щось буде. На півслові він б’є мене у праву вилицю, окуляри розбиваються. Головою від сили удару дістаю ручку переднього сидіння, затим ще два удари – в лоб і голову», – описала свої поневіряння Анастасія Зозуля.

При цьому люди в тролейбусі ніяк не реагували на те, що відбувалося.  Вона ж «тремтячими руками» встигла зробити фото свого кривдника. Опісля написала заяву в поліцію і зняла побої у 8-й міській клінічній лікарні.

Тепер адвоката потерпілої  Христина Кіт вимагає, щоб відкрите за фактом побиття трансгендера кримінальне провадження за статтею «Заподіяння тілесних» (ст. 120 ККУ) була перекваліфікована у ст. 161 «Порушення рівноправ’я громадян».  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, поліція, кримінал, бійка
В тему