24 Липня 2018
Новини

Які дані збирає про вас Google і як забезпечити собі конфіденційність

Які дані збирає про вас Google  і як забезпечити собі конфіденційність

Користуючись службами Google ви довіряєте їм свої дані. Ми хочемо, щоб ви знали, яку інформацію збирає Google та як використовує її .

Історія місцезнаходжень

Перше і найважливіше - це ваша геолокація. За допомогою неї Google може відстежувати і записувати ваше місце розташування, а вже на основі цих даних пропонувати вам персоналізовану рекламу. Google пам'ятає навіть ті місця, про які ви, можливо, вже й самі забули.

Історія пошуку і дій в інтернеті

Google зберігає не тільки ваші пошукові запити, але і список статей, що ви прочитали, профілі людей в соціальних мережах, сторінки яких ви відвідували.

Інформація з ваших пристроїв

Дані про ваші контакти, ваші плани в календарі, будильники, додатки, якими ви користуєтеся, ваші музичні уподобання і навіть рівень заряду акумулятора - ще один перелік даних про вас, які Google збирає для показу більш релевантної реклами.

Рекламна інформація про вас

Для Google основна мета збору даних про користувачів - персоналізація реклами, адже саме на цьому компанія заробляє гроші. Ви можете дізнатися, що про ваші інтереси та вподобання відомо рекламодавцям, і нарешті позбутися від настирливої ??реклами продукту, який ви колись через безглузду випадковість вирішили знайти в інтернеті.

Фотографії з вашого смартфона

Якщо ви користуєтеся смартфоном на Android, можливо, ваші фотографії і відео вже зберігаються в сховищі Google, а ви про це навіть не знаєте, бо автозавантаження могло бути включене за замовчуванням. Не поспішайте видаляти додаток Google Photo - це не виправить ситуацію. Всі ваші фотографії продовжать летіти в хмару і в разі витоку даних можуть виявитися у відкритому доступі. Google сам написав інструкцію про те, як відключити автозавантаження фотографій і відео на різних пристроях.

Як видалити всі дані про себе і заборонити їх подальший збір?

Для початку вам слід перейти за цим посиланням і відключити збір тих даних, які ви не хочете передавати Google і рекламодавцям. Всі пункти зібрані в одному місці, що дуже зручно.

Потім потрібно видалити ті дані про вас, які раніше вже були зібрані. Для цього перейдіть за наступним посиланням, вкажіть період (для видалення відразу всіх даних можна вибрати пункт «Весь час»), виберіть сервіси по одному або відразу всі сервіси Google і сміливо натискайте на кнопку видалення.

Змінити ваше ім'я, дату народження та інші особисті дані ви можете тут.

Також, якщо ви не використовуєте Google Pay для безконтактної оплати покупок і не купуєте додатки в Google Play, перевірте, чи не зберігається в Google ваша платіжна інформація, яку теж можна видалити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, пошукова система, наука, технології
В тему