23 Липня 2018
Новини

Аспірин зменшує ризик розвитку раку яєчників

Аспірин зменшує ризик розвитку раку яєчників

 

Вчені з Національного інституту раку та онкологічного центру Моффітта заявили про те, що щоденний прийом низьких доз аспірину знижує ризик розвитку раку яєчників.

Вчені провели 13 досліджень, у яких взяли участь 750 тисяч жінок. Учасниць опитали щодо вживання аспірину, а також таких нестероїдних протизапальних препаратів (НПЗП), як ібупрофен і напроксен.

Про це пише пише MedicalXpress.

Вчені вивчили результати 13 досліджень, які включали в себе дані 750 тисяч жінок, які відповідали на запитання про вживання аспірину та нестероїдних протизапальних препаратів.

Рак яєчників згодом розвинувся у 3,5 тисяч учасниць досліджень. Виявилося, що щоденний прийом аспірину знижує ризик розвитку раку на 10%.

Крім того, інше дослідження, проведене фахівцями з центру Моффіта і Гавайського університету в Маноа, показали, що прийом аспірину і НПЗП у жінок, у яких вже діагностували захворювання яєчників, покращує показник виживання на 30 відсотків.

Вчені збираються продовжувати експеримент з цими препаратами, щоб визначити, яку дозу необхідно вживати жінкам для лікування і профілактики раку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, онкологія, аспірин
В тему